avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... batuti de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

batuti de politie

A-si dori sa aflu si eu cum trebuie procedat atunci cand esti batut de catre politie,am scos certificat medico legal si nu stiu unde trebuie sa fac plangerea si impotriva cui a politiei sau a agentilor care ne-au agresat,va multumesc
Cel mai recent răspuns: pytu26 , utilizator 17:47, 28 Mai 2011
Ar trebui sa depuneti plangerea la parchet.In opinia mea politistii au comis infractiunea de ,,purtare abuziva" .Depinde insa in ce scop ati fost batut si in ce imprejurari, fiindca ar putea fi , dupa caz si ,,cercetarea abuziva". Domnii politisti se aflau in exercitiul atributiilor de serviciu?
Si nu in ultimul rand trebuie sa aveti dovezi pentru a va sustine acuzele.Depuneti plangerea inainte de de trecerea a 2 luni de la data producerii viloentelor.
Plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatoria din orasul dumneavoastra sau munnicipiului. Plangerea se adreseaza procurorului si se face impotriva agentului.
Competenta este a Parchetului de pe langa Tribunal, daca agentii de politie fac parte din politia judiciara, iar daca nu fac parte din politia judiciara competenta este a Parchetului de pe langa Judecatorie. Se vor face cercetari in functie de probele si certificatul medico legal *(numarul de zile de ingrijiri medicale).
Fapta politistului , in opinia mea, se incadreaza in continutul constitutiv al infractiunii de purtare abuziva, art. 250 cod penal c.pen.
"Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană, de către un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
Ameninţarea săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Lovirea sau alte acte de violenţă săvârşite de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Vătămarea corporală săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 6 ani.
Vătămarea corporală gravă săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.

Depuneti plangere in termen de 2 luni impotriva acestuia , indicand si mijloacele de proba de care intelegeti a va folosi si eventualii martori, etc.

va multumesc pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima agresiunii unor politisti antonius282 antonius282 In urma cu cateva zile am fost agresat fizic de catre angajatii unei sectii de politie.In urma agresiunii am fost internat la un spital de urgenta cu ... (vezi toată discuția)
Agresiune a unui politist asupra unui civil simion_adrian simion_adrian Am fost agresat in ziua de 3.04.2011 de seful Politiei din comuna Muntezi Buzau, Judetul Ialomita. Am fost urmarit pana am iesit din discoteca si la ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere ? decarrera_ro decarrera_ro Cand poti da, un functionar public, in judecata pentru abuz de putere (contencios) ? Si care sunt avantajele si dezavantajele ca dai persoana in judecata si ... (vezi toată discuția)