avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Victima agresiunii unor politisti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Victima agresiunii unor politisti

In urma cu cateva zile am fost agresat fizic de catre angajatii unei sectii de politie.In urma agresiunii am fost internat la un spital de urgenta cu diagnostic fracturi costale.Am facut demersuri la INML pt certificat si mi s-a comunicat ca dureaza trei saptamani .
-Ma puteti lamuri ..In cat timp de la data agresiunii pot depune plangere si unde mai exact trebuie depusa ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 10:09, 12 Iunie 2013
De regula in astfel de cazuri plangerea se adreseaza la parchetul local,urmand ca pe parcursul cercetarii,partea interesata sa depuna documente/probe
Depuneti plangere penala pentru purtare abuziva.
ART. 250
Purtarea abuzivă
Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană, de către un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
Ameninţarea săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Lovirea sau alte acte de violenţă săvârşite de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Vătămarea corporală săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 6 ani.
Vătămarea corporală gravă săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
angajare avocat ar fi o idee buna ca altfel riscati sa va "duca cu zaharelul"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Purtare abuziva cattie cattie B-)In caz de lovire/ violente ale unui functionar asupra unei alte persoane se face plangere prealabila ca si in cazurile obisnuite de lovire ? ... (vezi toată discuția)
Batuti de politie pytu26 pytu26 A-si dori sa aflu si eu cum trebuie procedat atunci cand esti batut de catre politie,am scos certificat medico legal si nu stiu unde trebuie sa fac plangerea ... (vezi toată discuția)
Citatie la parchet marinica71 marinica71 am primit o citatie prin care mi se cere sa ma prezint in 24 10 2013 la PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL ... in calitate de martor privind dosarul penal -art ... (vezi toată discuția)