avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video în lift și stocare imagini în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video în lift și stocare imagini în telefonul administratorului: cât de legale sunt aceste acțiuni?

Buna ziua
În blocul logodnica mare sunt instalate camere video la intrări si in lift
Cand am fost sa plătesc întreținerea administratorul mi a atras atenția că aș fi scuipat in casa liftului
Cand i am spus ca se înșeală acesta a zis ca imi arata filmarea, l am rugat sa o faca si a scos telefonul personal unde avea stocate peste 100 d3 clipuri din lift printre care cel puțin 20 cu mine sau logodnica mea
In filmare se vedea ca m am uitat in jos iar el a presupus că aș fi scuipat
Parerile find împărțite pe forum intrebarea mea este ,camera din lift este legală?
Mentionez ca logodnica mea fiind proprietara nu si a dat niciodata acordul pt aceste camere! Este nevoie de acordul fiecărui proprietar sau contează majoritatea? Aici parerile am vazut ca sunt împărțite...
De asemenea este legal ca acesta să copieze si sa stocheze imaginile/clipurile pe telefonul personal?
Ce ar trebui sa fac? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:26, 23 Ianuarie 2019
In baza legi 196/2018, logodnica dvs. poate cere toate datele legate de acest lucru, proiectul de montare, firma ce a montat acete camere, autorizatia de la ANSDCP pentru prelucrarea datelor, etc.
Tot logodnica dvs. poate face o plangere la ANSDCP, datele trebuie stocate si folosite in anumite conditii, conform autorizatiei primite, nu salvate in telefonul administratorului.
Dvs. puteti fi martorul dansei daca administratorul incearca sa spuna ca nu este adevarata fapta cu stocarea datelor in telefon.
Multumesc pentru raspuns
Totusi montarea in sine a camerei in lift este legală sau nu fara acordul tuturor?
Plângerea se poate face doar pt stocarea in telefon sau si efectiv asupra camerei din lift?
Va trebui sa si dovedim că are filmările pe telefon..?

Ionut.ion a scris:

In baza legi 196/2018, logodnica dvs. poate cere toate datele legate de acest lucru, proiectul de montare, firma ce a montat acete camere, autorizatia de la ANSDCP pentru prelucrarea datelor, etc.
Tot logodnica dvs. poate face o plangere la ANSDCP, datele trebuie stocate si folosite in anumite conditii, conform autorizatiei primite, nu salvate in telefonul administratorului.
Dvs. puteti fi martorul dansei daca administratorul incearca sa spuna ca nu este adevarata fapta cu stocarea datelor in telefon.

Sincer, nu stiu, dupa cum ati spu si dvs., parerile sunt impartite...
Va spun cu as proceda eu... Prima data, in baza legi 196/2018 as cere presedintelui toate documentele legate de montarea camerei ( hotararea AGA prin care s-a decis asta, modul de alegere a celui ce a monat camererele, autorizatia primita de la ANSDCP legata de prelucrarea datelor cu caracter personal). As intreba tot pe presedinte cum de are dreptul sa foloseasca aceste imagini administratorul si sa le stocheze in propriul telefon?
In baza informatiilor primite decid daca ma adresez autoritatii, oricum mai mult ca sigur nu este ok ca aceste date sa fie salvate in telefonul administratorului...
Si, la orice plangere, trebuie aduse si dovezi, nu?
2 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este perfect legala .Ce acord visezi lucian? Care cum se trezeste scrie ce a auzit el la tv.
Si violatorii si talharii tot la fel zic la judecata dar uite ca nu trebuie nimic.
Pai fosta lege 230/2007 prin HG1588/2007 l-a autorizat sa prelucreze date cand a spus ca orice proprietar e obligat la cumparare sa duca contractul de cumparare si O.U.G. nr.97 din 2005 cand a zis sa adune CI de la fiecare pentru cartea de imobil .

Instalarea se decide de adunarea generala cu acordul majoritatii.
Poate sa le tina unde vrea el si pe ce vrea el. (si pe banda magentica si pe caseta VHS si pe un jaf de telefon sau un telefon perfomarnt si amplasate la subsol cu detergentii si hartia igenica.) Ia vezi listele de plata le are pe hartie alba buna sau calitate de igenica si e A4 sau A3?

Daca tu erai in locu lui unde le tineai? Eu zic sa ii iei un Samsunu S10 in 2 luni cand apare.

Pana acum in afara de faptul ca a interpretat si i s-a parut ca ai scuipat nu ar trebui sa te deranjeze nimic. Daca fostul prietenei tale o agresa in lift ce mai aveai de comentat la camere?
Cred ca erai multumit ca s-a miscat ala asa repede.
Pana acum de ce nu a comentat prietena ta de camere?

Eu de exemplu am inteles din postarea dv ca administratorul s-a descurcat imediat si ti-a aratat filmul adica stia sa folosesca de ce are pe cand dv ne spuneti ca :

:În blocul logodnica mare:


Ia si citeste mai jos de camere si nu te mai enerva degeaba.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

La noi a durat 1 minut sa aratam ce a filmat camera de afara politiei ca sa prinda un copil de s-a impiedicat si a spart geamul de la banca pe cand cei de la de banca au trimis filmarea dupa 2 zile.
Angajata din banca a apasat butonul de panica ca a crezut ca e atentat cu bomba si o jefuiesc.
S i-am trimis filmarea cind vorbeam cu politistul la telefon pe whatsapp.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
w_v_w_v, utilizator
Inainte nu exista GDPR-ul, cu toate ca atunci, dar si acum, sunt cateva reguli de respectat in domeniul prelucrari datelor ( imagine ) persoanelor respective si nu cred ca salvarea acestor date intr-un telefon este tocmai legala...
Fosta lege a asociatiilor de locatari nu mai este valabila, noua lege, cred ca si fosta permitea asta, permite accesul proprietarilor la toate actele asociatiei.
In baza acestui drept doamna poate solicita si informatiile legate de instalarea acelor camere ( deviz, proiect, avize, persoana ce se ocupa de mentenanta si are acces la aceste imagini, modul de prelucrare a acestor imagini, etc.)
Mai jos gasiti un ghid pe aceasta tema de la ANSPDCP
file:///C:/Users/user/Downloads/ghid_asoc_supraveghere_video.pdf
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)