avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mi-au luat pozele din telefon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mi-au luat pozele din telefon

Ce pot pati persoanele care imi ia pozele(poze obscene) din telefon fara voia mea, si spargandu-mi casa aratandu-sotului?
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 06:56, 18 Decembrie 2018
Sunt mai multe infractiuni si risca inchisoarea.
Totusi nu inteleg cum de cei care au spart casa au aratat pozele obscene sotului.
Am intalnit foarte multe cazuri dar niciunul nu a fost asa.
Formulati plangere penala, este un concurs de infractiuni ce nu poate si nu trebuie sa ramana nepedepsit!
Constituiti-va si parte civila pentru a obtine daune morale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
:) cred ca nu e vorba de spart casa la propriu- expresia mi-a spart casa... s-ar traduce prin m-am despartit de sot din cauza alora cu pozele.
Cine sunt persoanele alea si cum de au avut acces la telefonul dvs ?
Teoretic vorbind, putea exista si posibilitatea de a sparge casa si apoi sa mai aiba si tupeul sa mearga la sot...ca sa ii mai ceara si bani...
Era insa ceva de exceptie totala...
Adica hotii trebuia sa primeasca un premiu deosebit de serios ca sa procedeze asa si sa se riste...
Speculand putin...teoretic vorbind...se putea face si o mediere...
Ar fi fost insa ceva mult prea ingenios...ceva demn de scenariu de film...
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dacă nu v-a spart casa în sens denotativ, ci conotativ, Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe constituie instrumentul juridic de care putem și trebuie să ne prevalăm de vreme ce această reglementare prevede că utilizarea unei opere (inclusiv fotografie) care conține un portret ,fără consimțământul persoanei reprezentate în acesta, constituie contravenție, sancționându-se cu amendă cuprinsă între 3.000 lei și 30.000 lei.Este astfel necesară înaintarea unei plângeri către poliție, pentru constatarea contravenției.
Mai mult decât atât, persoana care consideră că a suferit un prejudiciu prin folosirea unei fotografii în care este portretizată se poate adresa instanței pentru a solicita încetarea acțiunii păgubitoare și acoperirea prejudiciului suferit (de obicei moral).

Alte discuții în legătură

Folosire poză fără consimțământ pentru publicitate pe facebook PIC CATALIN PIC CATALIN Se poate da în judecată o firmă, pt că a folosit poze cu o persoană cu care nu avea contract, în mai multe postări pe facebook? (vezi toată discuția)
Poze ale unui minor pe site-uri de socializare fara acordul parintiilor Alina Berechet Alina Berechet Poate copia un străin poza unui copil minor și să o folosească pe site-urile de socializare fara acordul părinților? (vezi toată discuția)
Folosirea unei poze de profil fara acord Daniel Moisil Daniel Moisil Buna ziua, O persoana din cadrul unui ONG(probabil) a folosit o poza de grup de la profilul meu de facebook pentru a critica si a aduce acuze unor persoane ... (vezi toată discuția)