avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... se aplică art. 64(4)/NCPC într-o astfel de situaţie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

se aplică art. 64(4)/NCPC într-o astfel de situaţie?

Buna,
in calitate de parat am formulat in temeiul art. 68(1)/NCPC o cerere de chemare in judecata a altor persoane, formulata o data cu intampinarea si timbrata corespunzator. La termen instanta a declarat-o nula invocand si admitand exceptia lipsei de obiect, motivand-o ca "o persoana poate fi chemata in judecata pentru ca s-a formulat o pretentie concreta, iar nu pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ii fie opozabila".
Dupa parerea mea instanta a ignorat faptul ca art. 68(1)/NCPC nu impune obligativitatea ci posibilitatea pretentiei altei persoane in raport cu obiectul dreptului la care pretinde reclamantul.

Intrucat nu sunt de acord cu faptul ca instanta mi-a declarat nula cererea de chemare in judecata a altor persoane, as vrea sa atac aceasta decizie. Ori baiul e ca art. 64(4)/NCPC vorbeste "incheierea de respingere ca inadmisibila" si nu de incheierea prin care cererea este declarata nula.
Spuneti-mi va rog la cat timp se poate ataca o astfel de decizie a instantei pronuntata in incheierea de sedinta (intermediara)?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile DVS.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Username33, utilizator

Alte discuții în legătură

Cale de atac anjinsan anjinsan Buna Ziua, La data de 15.01.2015 firma A cheama in judecata firma B, avand ca obiect pretentii. B se apara spunand ca nu are datorie fata de A. Se face o ... (vezi toată discuția)
Apel cerere principala, apel cerere reconventionala, apel cerere completare dispozitiv marinelagiurgiu marinelagiurgiu Am caliatate de reclamant intr-un dosar avand ca obiect obligatia de a face. Parata formuleaza cerere reconventionala. Instanta de fond respinge cererea ... (vezi toată discuția)
Introducerea apelului de către pârâți! Lixu Lixu Buna seara ,va rog sa ma lamuriti cu privire la declararea apelului , intr-un dosar civil cu mai multi paratii ,in dosar sant 4 paratii dar doar trei ... (vezi toată discuția)