avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile

Salut! Am o întrebare. Zilele trecute mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile pentru depășirea vitezei(51 peste limită). Nu am 1 an de cand am obținut permisul și aș vrea să știu dacă trebuie neapărat să dau testul 13/15. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:46, 18 Decembrie 2018
Articolul 106
(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) cand fapta a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei ori amanarea aplicarii pedepsei;
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104

Daca nu solicitati reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce pe drumurile publice nu trebuie sa dati testul 13/15

ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 zile viorelmusa viorelmusa Am permisul suspendat pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua. Trebuie sa sustin testul de cunoastere a regulilor de circulatie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pt 30 zile TeoTea TeoTea Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul pt 30 zile pt neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, va rog sa imi spuneti daca trebuie sa dau si testul pt ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 3 luni Logan2 Logan2 Pe data 13 sep 2019 mi s a suspendat permisul pentru 90 zile,cu alcoolemie 0,29 in aer expirat,fiind implicat si intr un accident usor,o tamponare usoara ... (vezi toată discuția)