avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fiu nelegitim-drept la succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fiu nelegitim-drept la succesiune?

Va rog sa ajutati cu un raspuns: daca cumnatul meu este fiul nelegitim al tatalui sau de curand decedat care sunt pasii de urmat pentru a putea beneficia si el de mostenirea defunctului?
Sper sa ma fi facut inteleasa :D
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:38, 16 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Potrivit art. 669 C. civ., primele rude chemate la mostenirea defunctului sunt descendetii. In aceasta categorie intra: copiii, nepotii, stranepotii, urmasii acestora la infinit, in linie directa, indiferent de sex, si fiind fara relevanta daca provin din casatorie sau din afara casatoriei, in acest din urma caz cu conditia ca filiatia sa fi fost stabilita potrivit legii.
Hotararea judecatoreasca definitiva, prin care se stabileste paternitatea copilului din afara casatoriei, produce efecte retroactive, pana la data conceptiei. in consecinta, de la aceasta data, copilul conceput are vocatie sucesorala.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiu nelegitim-drept la succesiune? moniqueen26 moniqueen26 Va rog sa ajutati cu un raspuns: daca cumnatul meu este fiul nelegitim al tatalui sau de curand decedat care sunt pasii de urmat pentru a putea beneficia si el ... (vezi toată discuția)
Speta drept civil randall randall Buna seara, as avea si eu o speta de rezolvat, tot pt seminar si am nevoie de ajutorul dvs. Speta este: http://imigi.ro/files/5717/lastscan.jpg Multumesc ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)