avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare nume - permis de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare nume - permis de munca

Buna ziua

Soția mea și eu ne-am căsătorit în Ucraina și am transcris certificatul de căsătorie în Romania. Soția e cetățean ucrainean și și-a păstrat numele ei de familie.
Soția a facut toate demersurile la firma unde lucrează pentru a obține drept de munca in Romania -> va fi relocata in București cu serviciul .

După ce se va finaliza procesul de relocare - pe parcursul lunii ianuarie, vrem ca soția să își schimbe numele de familie al ei cu al meu. Pentru asta își va elibera un nou certificat de căsătorie în Ucraina, va schimba pașapoartele din Ucraina (intern și extern) .
Întrebarea este: după ce va avea numele meu, ce trebuie făcut în Romania să poata continua sa lucreze legal ? In ce instituție să meargă ? Îi afectează posibilitatea de a lucra în Romania faptul că are un nou nume de familie ?
Practic , unde trebuie sa mergem și ce proceduri sa urmăm ?

Vă mulțumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
ionut_boss1989, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)
Dupa casatorie. cetatean ro cu un cetatean eu Valentin746 Valentin746 Dupa Casatorie. Cetatean RO cu un cetatean EU Buna ziua. M-am casatorit cu o cetateana din EU , casatoria fiind incheiata in romania. Problema este ca, nu ... (vezi toată discuția)