Solutia este la latitudinea agentului constatator
Normal este culpa comuna dv va aflati pe drum public fara sistem iluminare functional,celalalt conducator auto nu a respectat normele referitoare la viteza pentru evitarea oricarui eveniment rutier si nu a pastrat distanta intre vehicule
Exista situatii in care conducatorul auto care trebuie sa acorde prioritate de trecere nu poate observa autovehiculul care circula pe drumul cu prioritate cu toate ca acesta din urma se afla in campul vizual al conducatorului auto oprit la intersectie pentru asigurare. Acest fenomen se poate intampla din cauza lipsei contrastului dintre autoturism si sosea. Din aceasta cauza s-au introdus circulatia cu farurile diurne sau cu luminile de intalnire aprinse si in cursul zilei.
Este adevarat ca ambii conducatori auto nu au respectat fiecare cate o prevedere regulamentara privind circulatia pe drumurile publice. Trebuie stabilit daca intre cele doua abateri de la normele rutiere exista o legatura de cauzalitate. Aceasta stabilire este de competenta unui expert tehnic judiciar auto. Numai dupa stabilirea existentei sau inexistentei legaturii de cauzalitate se poate stabili cine este vinovat de producerea accidentului de circulatie.
A declara culpa comuna este o aplicare in acest caz a "legii efortului minim".
ing. Ioan Ciobanu
Accident
Alin Marius Popa
Astăzi am făcut un accident ușor, eu am depășit o coloană pe un drum cu prioritate pe linie discontinua. Din partea dreapta iesind un alt băiat cu ... (vezi toată discuția)