avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am mers fără faruri pe un drum cu prioritate și am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am mers fără faruri pe un drum cu prioritate și am lovit o mașină care avea stop (a intrat în intersecție). Cine e vinovat, și ce amenzi am fi primit?

Am mers pe un drum cu prioritate fara faruri si un sofer ce avea stop a intrat in intersectie eu lovindul . Ce amezi primeam
? Cine e de vina ?
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:32, 24 Decembrie 2018
Solutia este la latitudinea agentului constatator
Normal este culpa comuna dv va aflati pe drum public fara sistem iluminare functional,celalalt conducator auto nu a respectat normele referitoare la viteza pentru evitarea oricarui eveniment rutier si nu a pastrat distanta intre vehicule
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista situatii in care conducatorul auto care trebuie sa acorde prioritate de trecere nu poate observa autovehiculul care circula pe drumul cu prioritate cu toate ca acesta din urma se afla in campul vizual al conducatorului auto oprit la intersectie pentru asigurare. Acest fenomen se poate intampla din cauza lipsei contrastului dintre autoturism si sosea. Din aceasta cauza s-au introdus circulatia cu farurile diurne sau cu luminile de intalnire aprinse si in cursul zilei.
Este adevarat ca ambii conducatori auto nu au respectat fiecare cate o prevedere regulamentara privind circulatia pe drumurile publice. Trebuie stabilit daca intre cele doua abateri de la normele rutiere exista o legatura de cauzalitate. Aceasta stabilire este de competenta unui expert tehnic judiciar auto. Numai dupa stabilirea existentei sau inexistentei legaturii de cauzalitate se poate stabili cine este vinovat de producerea accidentului de circulatie.
A declara culpa comuna este o aplicare in acest caz a "legii efortului minim".
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc . Puna la urma fiecare si-a facut masina

Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Circulatie fara faruri noaptea sau ziua ?
Noaptea dar drumul era luminat adica intersecția si avea si oglinda

Alte discuții în legătură

Accident Alin Marius Popa Alin Marius Popa Astăzi am făcut un accident ușor, eu am depășit o coloană pe un drum cu prioritate pe linie discontinua. Din partea dreapta iesind un alt băiat cu ... (vezi toată discuția)
Culpã comunã?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Bună seara. Vă voi enunţa pe scurt o speţă întâlnită şi vă rog să mă ajutaţi dacă puteţi. Soferul unui autoturism fost implicat într-un ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)