avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... transfer intersemestrial
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

transfer intersemestrial

Buna ziua . Vreau sa ma transfer in vacanta intersemestrială la alt liceu, dar cu păstrarea profilului . Art. 155 din Ordinul 5079/2016 prevede că /Transferurile în care se păstrează forma de învățămant, profilul și specialzarea se efctuaza , de regula, în perioada intersemestrială sau a vacanței de vară.
Liceul la care vreau sa ma transfer are un regulament de ordine interioară prin care a stabilit: Transferul elevilor se face doar în vacanța de vară, minim media generală 9 in anul anterior și minim media 9 la limba maternă(care nu este romană).
Ce as putea sa fac ca sa ma transfer în vacanța intersemestrială( eu consider că regulamentul lor a stabilit peste lege) ?
Cel mai recent răspuns: contsters111 , utilizator 19:18, 31 Decembrie 2018
ati fost in audienta la scoala unde doriti sa va mutati?
Am fost si au spus sa asteptam pana la vacanta de vara.
Depuneți o cerere prin care solicitați transferul la liceu începând cu data de 13 ian 2019. Cererea o depuneți cu nr.de înregistrare și data . În cerere menționați art în baza căruia ați solicitat transferul. Subliniati sau evidentiatii cuv. inter semestrial. Deasemenea menționați ca acel art nu prevede, în mod exclusiv transferul în vacanta de vara. Conj sau leagă două condiții/ acțiuni/ fenomene care pot avea loc simultan sau pot să aibă loc doar una dintre condiții. Conform art. 150 un elev are dreptul să solicite transferul la un alt liceu după primul semestrul al unui an scolar in curs si poate să solicite un alt transfer in timpul vacantei de vara. Deci după ce a absolvit anul scolar. Personal nu sunt de acord cu transferul elevilor la un alt liceu. Fiecare liceu are o anumită medie de intrare. Dar atâta timp cât repartizarea elevilor după ce au absolvit 8 clase o face un calculator , atunci si elevii se pot transfera de la un liceu la un alt liceu fără să mai repete vreun an sau sa susțină la toate materiile un examen.
Sunt clasa a 10a. Chiar si in clasa a 9a as fi avut medie pentru acel liceu, dar am completat cu o alta optiune pe care acum o consider gresita.
Depuneți cererea la secretariatul liceului.Cererea o scrieți în dublul exemplar . un exemplar îl depuneți la secretariatul liceului. Un exemplar va ramane la dumneavoastră. O rugați pe dna secretara să vă înregistreze cererea și să vă scrie nr. pe ambele cereri. În cerere menționați motivele pt care doriți să va transferați , precum și media generală. Menționați art 155 ( nu 150) pe care l-am ați avut în vedere , atunci când ați solicitat transferul la acel liceu. Un alt motiv de transfer ar fi în apropiere de domiciliu sau medical. Încercați să implicați un adult. Eventual acesta să se ducă în audienta la dir. Citiți Ord 27 din 2001 actualizată. Dacă nu varspunde în 30 de zile sau max45 de la data depunerii cererii , reveniți încă o dată cu o noua cerere . În noua cerere menționați ca la data de ... ați depus cererea nr. , cerere la care nu ați primit răspuns. De ce nu ați depus cererea de transfer în vara anului trecut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de la o unitate de invatamant la alta (liceu) emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu care sunt conditiile de transfer de la un liceu la altul, dar si de la un profil la altul. Am o fata in clasa a IX a, la un liceu cu ... (vezi toată discuția)
Transfer intersemetrial Daciana1977 Daciana1977 Cum se procedeaza in cazul unui transfer intersemestrial in clasa IX de la un liceu profil stiinte sociale la alt liceu profil matematica-informatica?As dori ... (vezi toată discuția)
Transfer intersemestrial elevi liceu Andreea Stătică Andreea Stătică Buna ziua! Doresc sa stiu daca un elev de clasa a XI-a se poate transfera de la profil real, intensiv la profil uman in cadrul aceleiasi institutii in ... (vezi toată discuția)