Eu am 17 ani iar un copil de 13 m-a provocat,eu lovindu cu pumnul în zona obrazului,respectivul a mers la poliție iar eu am fost chemat astăzi pe 27.12 pentru a merge la amprentare si nu inteleg de ce?Ce sa intamplat atât de grav încât s-a ajuns aici?Si mai trebuie sa ma prezint în ianuarie din nou la secția de poliție.Ași dori un raspuns la cele două întrebări și o soluție pentru a rezolva situația.
Daca s-a depus plangere penala, se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 193 alin. 1 c.p.
Daca si-a scos CML si are zile de ingrijiri medicale, se retine alin. 2.
La aceasta infractiune, retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penala.
Prin urmare, va puteti intelege cu persoana vatamata pentru a-si retrage plangerea.
In ceea ce priveste consecinţele răspunderii penale, avand in vedere ca erati minor la data săvârşirii infracţiunii, se poate lua fata de dvs o măsură educativă neprivativă/privativa de libertate, in functie de situatia de fapt.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.