avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce informatii poate primi noul angajator de la fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce informatii poate primi noul angajator de la fostul angajator?

Noul angajator (multinationala) mi-a facut o oferta de munca, pe care am acceptat-o online, in sistemul lor propriu, cu confirmarea HR ca ma vor chema sa semnez contractul in 2 saptamani. Mi-am prezentat demisia vechiului angajator, am obtinut nota de lichidare, desfasuratorul cu functiile detinute, salariile, etc.

Totusi, noul angajator insista ca la semnarea contractului sa aduc o adeverinta oferita de ei, in care se afla niste casute ce trebuiesc bifate, care specifica ca nu am avut probleme administrative si nu am adus daune fostului angajator.

Fostul angajator (tot multinationala) nu accepta sa semneze nici un astfel de document deoarece compania lor isi rezerva dreptul de a nu oferi altor angajatori asemenea date, care sunt altele decat cele prevazute de lege.

Am oferit noului angajator raspunsul HR de la vechiul loc de munca, ca ei nu semneaza asa ceva, dar si confirmare scrisa de la managera (email) ca nu am adus prejudicii si nu am avut probleme administrative.

Noul angajator mi-a confirmat data si ora cand sa vin sa semnez contractul, cu mentiunea ca fara adeverinta nu pot semna (!?).

Intrebarea mea ar fi, cine are dreptate? Noul angajator sau vechiul?

E posibil ca noul angajator sa refuze semnarea contractului chiar daca am acceptat oferta lor in sistem... au temei legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 28 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare blocata de o alta companie sebache19 sebache19 Am lucrat 18 luni ca promoter angajat cu contract de munca la o firma ce avea contract cu o multinationala din FMCG ale carei produse le promovam. Mi-am ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu-mi ofera toate documentele pentru a ma angaja in alta parte Alex_KwD Alex_KwD Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce as putea face daca angajatorul nu doreste sa-mi completeze o recomandare tip pentru angajarea intr-o banca ( ... (vezi toată discuția)
Agreement tacit intre companii la angajare IrinaDu IrinaDu Buna ziua, In momentul de fata lucrez la o multinationala din capitala si am aplicat pt diverse job-uri la alte companii. La una din aceste companii, tot ... (vezi toată discuția)