avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Directionare 2% din impozit catre o asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Directionare 2% din impozit catre o asociație

In legatura cu directionarea 2% din impozit . Din cate am inteles se poate "dona" sau directiona catre o asociație sau organizație, ceea ce nu stiu este insa... Banii se vor vira lunar, sau doar anual? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CMG7 , utilizator 22:32, 11 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a directiona 2% din impozitul pe venitul din salariu sau prin declaratia unica din activitati independente, nu se face lunar. Dumneavoastra doar optati catre ce ong doriti ca statul sa faca aceasta directionare si apoi cei de la finante anul urmator vor calcula si transfera banii in contul ong.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum exista ambele variante. Ori se face anual, cum se facea si in trecut, pe baza declaratiei unice sau a declaratiei 230 (daca va mai fi mentinuta), care se depun o data pe an, referitor la veniturile din anul precedent, dar exista acum si posibilitatea de a conveni cu angajatorul sa retina si directioneze el, lunar, cate 2% direct catre ONG beneficiar, in locul ANAF, cum era in primul caz. A se vedea noile prevederi din Codul Fiscal....
Va multumesc pt raspunsuri. Nu am stiut exact unde sa caut...
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
CMG7, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnătura mea falsificată! carolina21000 carolina21000 Semnătura mea falsificată !Escrocherie făcută de arendașă ! Menționez că la data de 30 septembrie 2020, am primit prin poștă o notificare de la ANAF ... (vezi toată discuția)
Se mai depune formularul 230 în 2019, sau se completează și se virează lunar în 2018 de către angajator în cursul anului ? prest prest Buna ziua Formularul 230 se mai poate depune in anul 2019 pt.anul 2018? Sau se completeaza formularul in cursul anului si se vireaza de angajator ... (vezi toată discuția)
Doi la suta catre un ong manole silviu manole silviu Buna ziua, in cazul in care asociatul unic al unui SRL doreste sa vireze 2% din impozit catre o organizatie non-profit, ce anume trebuie sa completeze: ... (vezi toată discuția)