avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi custodie comuna

Buna ziua!
Am un copil in varsta de 6 ani care dupa divrt a ramas in grija mamei. Locuieste in alt oras iar eu am dreptul sa il vizitez doar 2 sambete pe luna la domiciliul sau in prezenta mamei. Sun de un an in proes de modificare a programului dar pana se solutioneaza as dori sa stiu , ca si custodie comuna cum pot sa imi vizitez copilul in afara programului.
Pe 1 decembrie a avut serbare la gradinita si cand am ajuns acolo, fosta soacra a sunat la poilitie ca nu am dreptul sa fiu acolo, mi-a tinut copilul de mana si nu l-a lasat sa vina la mine. Fosta sotie era la serviciu in acel moment. Tin sa spun ca nu au vrut niciodata sa spuna cand are serbari, am aflat pentru ca a sunat la si am vorbit cu directoarea institutie.
Am dreptul sa il vizitez la gradinita? Sa il iau de la gradinita, sa merge cu el la o cofetarie si apoi sa il duc acasa?: Chuar daca mama nu e dacord?
Ce drepturi mai am in afara de cele 2 ore pe care le am la dispozitie? Normal am program de la 10- 19 , dar nu mai mult de 5 ore insa mama ma lasa sa il vad dupa ora 17 ca ii perturb programul si la 19 ma goneste ca a expirat timpul.
Orice raspuns mi-ar fi de mare ajutor.
Nu am nici un fel de interdictie, nu e vorba de violenta sau orice alte motive. Acest prgram a fost stabilit asa penru ca minorul avea 1 an cand am divortat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: yo85 , utilizator 10:21, 31 Decembrie 2018
Buna ziua,
Formulati in instanta o cerere pentru revizuirea programului de vizitare.
Solicitati un program mai lax.
Cereti ajutorul unui avocat.
Ordonanță președenția pentru modificare program de vizita. Asta ca să va vedeți copilul mai repede.
e deja pe rol de un an. pe 16 ianuarie va fi a 3 a infatiasare. probabil nu v-a fi definitiva asa ca o sa o mai lungim asa cel putin un an.
Ordonanta prezientiala nu are nici o sansa pentru ca am deja un program de vizita stabilit de 3 ani, 2 sambete pe luna , doar la domiciliul si in prezenta mamei , In plus e pe rol dosarul pt modificarea programului de vizita, in februarie de face un an, pe 16 ianuarie are loc a 3a infatisare. Am mai depus o astfel de ordonanta si prima oara, cum 3 ani si mi-a fost respinsa pe motiv ca aveam deja program stabilit printr-o sentinta care nu era definitiva. Ce incredere sa mai am in justitie?
S-a schimbat vârstă copilului și în plus sunteți șicanat de mama. S-a schimbat starea de fapt. Ordonanță președenția la prin care sa cereți sa puteți lua copilul de la domiciliul mamei. De asemenea, mergeți la ora stabilita de instanta nu la ora la care dorește mama. Mergeți cu martori sa arătați ca mama nu e acasă sau nu dorește sa va primească. Acum 3 ani copilul era mic, nu aveați mici o șansă să câștigați, acum e altceva.
Mergeți la ora 10 iar dacă după 2 ore va da afara nu ieșiți ci apelați la politie sa vina sa constate ca nu sunteți lăsat sa stați cu copilul.
Pana atunci puteți solicita și ajutorul protecției copilului sa monitorizeze când începe de fapt programul de vizita.
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Neplata pensie de întreținere stabilită prin înțelegere, fără hotărâre judecătorească, în luna de vacanță. care pot fi consecințele legale în această situație? CostinIancu CostinIancu Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: acum opt ani, in urma unei relatii de concubinaj (nu am fost casatoriti) am devenit parinte. Dar la scurt timp dupa ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizitare minor drcri drcri Buna ziua, in urma cu un an am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in urma careia am dreptul sa am relatii personale cu fetita mea in ... (vezi toată discuția)
Urgent! refuz primire in domiciliu pentru vizitare minor rusen.ionut rusen.ionut Buna seara, Sunt despartit, iar parte din motivarea apelului este cea de mai jos! Mama minorei, sustine, desi a cerut si a obtinut in instanta sa o pot ... (vezi toată discuția)