avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimb firma?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimb firma?

Buna ziua am o intreprindere individuala de circa doi ani dar am ramas insarcinata si as vrea sa iau si indemnizatia de crestere a copilului daca e posibil si sa stau cel putin un an sa ma ocup de el.As avea dreptul la ICC?? In tot acest timp trebuie sa inchid sau sa suspend activitatea pt a beneficia de ICC dar as vrea sa se ocupe sotul de restul activitatii.E posibil? Ce ar fi mai bine sa fac?? Sa schimb II in Af sau ceva de colaborare?Sau ttebuie inchusa firma si dupa deschis altceva un Af nu stiu.?? CAND ESTE AF trebuie platit taxe
Pt pensie si sanatate obligatoriu?? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Amem , utilizator 19:18, 6 Ianuarie 2019
Radiati intreprinderea individuala de pe numele dumneavoastra si isi face sotul alta.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului , singura modalitate de a beneficia de aceasta este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......
Sa radiez firma si sa deschid un Af???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil Alina elena tudose Alina elena tudose Buna seara,poate lua tatăl indemnizația crestere copil daca deține O întreprindere individuală și a realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie simonamirela simonamirela Daca am o întreprindere individuală cu activități agricole si sunt angajata la o firma de constructii pot beneficia de indemnizația!? (vezi toată discuția)
Indemnizație Cristaim Cristaim Buna ziua sunt bărbat și primesc pensie de invaliditate de un an și jumătate gradul 3 cu drept de munca 4 ore,aș dori să știu dacă beneficiez de ... (vezi toată discuția)