avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

drepturi de autor

daca am obtinut ISBN pt o lucrare, pe care nu o comercializez, pot beneficia de drepturi de autor? ce procedura trebuie sa urmez?multumesc
Cel mai recent răspuns: 2femei , utilizator 19:57, 6 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tehnic, aveti drepturi de autor pentru orice creatie proprie, cu conditia sa nu fie plagiata. Cum faceti dovada acestor drepturi ramane de vazut.
drepturile de autor sunt castiguri materiale obtinute din exploatarea unei creatii. daca n-ati publicat, unde e exploatarea, si, prin urmare, castigurile?
dar poate va referiti la altceva. fiti mai explicit
De exemplu eu am drepturi de autor (copyright) pentru toate contributiile mele la Wikipedia. Dar nu pot primi bani pe ele. De fapt, eu le pot dona Wikipediei doar pe motiv ca am drepturi de autor pentru ele (sau intra la citate cu utilizare cinstita).
asta intrebam-pot da spre publicare cu scopul comercializarii, daca am obtinut initial ISBN ca autor, persoana fizica si am declarat ca nu o comercializez/exista o procedura prin care sa pot schimba acest aspect?
Cui ati declarat asa ceva? De ce le-ar pasa autoritatilor de ce ati declarat in privinta asta?

Alte discuții în legătură

Copyright andrei1221 andrei1221 Buna ziua ! Am scris o carte cu subiect Sci&Fi si as dori sa o public. Nu am mai publicat niciodata nimic si nu stiu cum se procedeaza. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in it Alfloher Alfloher Buna ziua, Vreau sa fac o lucrare despre dreptul de autor in IT care sa cuprinda si un mic ghid cu pasii necesari pentru obtinerea dreptului de autor. Din ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - mãsuri de protecþie DannyBoy DannyBoy Buna ziua. Tocmai am terminat de scris o carte (fictiune) si doresc sa o public si sa o vand prin intermediul unor magazine online. Deci cartea va putea fi ... (vezi toată discuția)