avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare pe functie de functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare pe functie de functionar public

As vrea sa stiu si eu daca un referent 3 din cadrul unei primari, cu atributii de secretariat poate deveni functionar public?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:09, 16 Noiembrie 2009
Legea 188/1999, art. 2 alin. 3 prevede:
Activitatile desfasurate de functionarii publici, care implica exercitarea prerogativelor de putere publica, sunt urmatoarele:
a) punerea in executare a legilor si a celorlalte acte normative;
b) elaborarea proiectelor de acte normative si a altor reglementari specifice autoritatii sau institutiei publice, precum si asigurarea avizarii acestora;
c) elaborarea proiectelor politicilor si strategiilor, a programelor, a studiilor, analizelor si statisticilor necesare realizarii si implementarii politicilor publice, precum si a documentatiei necesare executarii legilor, in vederea realizarii competentei autoritatii sau institutiei publice;
d) consilierea, controlul si auditul public intern;
e) gestionarea resurselor umane si a resurselor financiare;
f) colectarea creantelor bugetare;
g) reprezentarea intereselor autoritatii sau institutiei publice in raporturile acesteia cu persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, din tara si strainatate, in limita competentelor stabilite de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, precum si reprezentarea in justitie a autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea;
h) realizarea de activitati in conformitate cu strategia de informatizare a administratiei publice.
Daca nu desfasurati vreuna din activitatile de mai sus, iar postul dvs. implica strict activitati de secretariat (inregistrare si evidenta documente, corespondenta, etc.) nu sunt indeplinite conditiile pentru o functie publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post contractual in functie publica sendysss sendysss Sunt angajat la o primarie din anul 1999 in functia de casier II , post contractual , studii generale, intre timp am absolvit liceul .As vrea sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Casier trezorier in cadrul finantelor publice 77lia 77lia Ce parere aveti despre functia de casier trezorier din cadrul finantelor publice este o functie contractuala sau publica. Persoana respectiva sustine ca este ... (vezi toată discuția)