Buna tuturor,
Locuiesc in Franta si as dori sa stiu daca procedura de divort semnata in Franta la notar este recunoscuta in Romania ?
Specific ca e vorba de un cuplu, ea romanca,el francez.
Daca da, mi ati putea va rog cita un articol de lege.
Depinde unde a fost incheiata casatoria, depinde daca legea franceza da notarului dreptul sa desfaca o astfel de casatorie. Tehnic, daca decizia este temeinica si legala in Franta, va fi recunoscuta in Romania. La o adica notarul va poate spune ca nu e de competenta lui.
Casatoria a fost incheiata in Franta,in 2014.
Procedura de divort in fata notarului e noua in Franta,din 2017. Stiu ca in Romania se practica intre cetatenii romani. In cazul despre care va vorbesc, el e cetatean francez ,ea romanca.
Consulatul roman la Paris nu raspunde, ei sunt obisnuiti sa transcrie actele de divort la starea civila din Romania.
si da, in Franta sunt f.numeroase divorturile pe cale amiabila in fata notarului, dureaza 1-2 luni (daca ambele parti sunt de acord), se stabiliste o conventie de divort.
Divort in franta
Natanasiu
Sora mea, casatorita de 4 ani cu un cetatean francez doreste sa divorteze. Casatoria s-a realizat intr-o primarie din Franta, si de atunci sora mea s-a mutat ... (vezi toată discuția)