Bună ziua. Am un băiat în chirie de vreo două luni. Întrucât vechiul chiriaş a plecat puţin înainte de termen şi aveam contractul înregistrat până la sfârşitul anului anterior n-am mai mers la primărie să înregistrez noul contract, am stabilit cu băiatul că vom merge în luna ianuarie.
Anul a trecut, am mers la băiat să ne înţelegem când să mergem pe la Finanţe iar acum el mi-a pus în faţă o situaţie care m-a lăsat uşor perplex: mi-a spus că lui în luna martie îi expiră buletinul şi că nu are nici o altă adresă pe care să îşi înregistreze domiciliul pe noul buletin că părinţii lui sunt decedaţi, cu fraţii nu e în relaţii bune şamd., e cum ar veni singur pe lume aşa că m-a rugat dacă îşi poate face carte de identitate pe adresa unde stă în chirie.
Întrebarea mea ar fi: dacă fac lucrul acesta o să fie mai dificil de evacuat în caz că ajungem la vreo situaţie de conflict şi dânsul nu mai binevoieşte a pleca? Am căutat răspunsuri cu ajutorul Google dar majoritatea surselor găsite se refereau la simpla evacuare a unui chiriaş cu reşedinţa pe proprietatea respectivă, nu şi domiciliul permanent. E o procedură mai complicată în cazul în care domiciliul său de pe buletin e la mine în casă sau în mare e vorba de aceiaşi paşi? Că am găsit tot felul de răspunsuri prăpăstioase prin unele locuri gen "are domiciliul la tine, nu îl poţi da afară, e toată puterea la el".
Aş vrea pe de-o parte să îl ajut pe băiat dar în acelaşi timp e mai aproape haina de pe mine şi nu aş vrea să mă expun la potenţiale bătăi de cap juridice, am avut tot felul de probleme cu chiriaşii de-a lungul timpului de aş putea scrie un roman despre asta.
Nu are nicio legatura dreptul de proprietate cu adresa din buletin.
Puteti sa-l dati afara.
Singurul incovenient pentru dvs. va fi faptul ca el se va legitima peste tot cu buletinul ce are trecuta adresa dvs. De exemplu: Daca va primi vreo amenda,(indiferent de care) aceasta va fi inregistrata pe numele lui, dar la adresa dvs.
Cu dreptul de proprietate ştiu că n-are legătură, poate nu a fost nelămurirea mea prea bine formulată. Dilema era vizavi dacă e vreo procedură mai greoaie să îl evacuez în caz că devine rău-platnic sau face probleme de altă natură sau e procedura-standard de evacuare a unui chiriaş, fără a conta în vreun fel dacă are buletinul întocmit pe adresa mea comparativ cu un simplu flotant?