avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somer de lunga durata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somer de lunga durata

Somer de lunga durata este persoana care se afla in evidentele agentiei de somaj pentru o perioada mai mare de 12 luni sau persoana care primeste indemnizatie de somaj timp de 12 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 5 Ianuarie 2019
Somer de lungă durată - persoana care este șomer pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani și pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 de ani.

șomer - persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani și până la îndeplinirea condițiilor de pensionare;
b) starea de sănătate și capacitățile fizice și psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, în vigoare;
d) este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna somer de lunga durata Ioanax01 Ioanax01 As dori sa stiu la ce categorie de persoane se refera \" somerii de lunga durata\", ce conditii tb indeplinite ? (vezi toată discuția)
Angajare someri budurca budurca Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca OUG, privitoare la subventiile acordate firmelor care angajeaza someri peste 45 de ani aflati in plata indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Somer de lunga durata anemaria01 anemaria01 Revin intrucat nu gasesc lamuriri referitor la modul de acordare a subventiei pe someri de lunga durata. Șomerul este persoana care îndeplinește cumulativ ... (vezi toată discuția)