avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce infracțiune e?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce infracțiune e?

Buna seara, la o petrecere la care am participat recent un prieten îmi tot baga o lanterna de buZunar in ochi. In gluma, am început sa trag de el, sa i bag mâinile in buZunare încercând sa pun mâna pe lanterna. In timp ce făceam aceste lupte greci romane de betzie proasta, el m-a scuipa in cap și râdea. Am reușit pana la urma sa i smulg lanterna și am spart o imediat in picioare. A fost supărat cateva minute și Dup aia ne am împăcat și petrecerea a continuat. Am comis vreo infracțiune, tâlhărie doamne ferește? Scopul general a fost umoristic și i am luat lanterna in scopul de a o distruge. Era 3 noaptea dar ne aflam intr o încăpere foarte luminata cu alte 5 persoane care râdeau ca idioții. Prețul lanternei: 60 RON. Va mulțumesc PTR eventualele opinii
Cel mai recent răspuns: viablebride , utilizator 20:22, 5 Ianuarie 2019
Dacă v-ați împăcat, de de vă mai faceți probleme? Teoretic ar fi putut fi o infraciune, dacă totul nu ar fi fost așa o copilărie și cu scop umorisitc, așa cum afirmați dvs. Dacă vreți, obținerea unui bun al altuia prin forță, prin violență, se numește tâlhărie.
Nu ar fi tâlhărie în condițiile date.
Ar fi distrugere cel mult.
eu as spune ca-i lovire si alte violente + distrugere. daca radea cand va luptati probabil nu i-ai creat suferinte fizice deci pica lovirea. scopul agresiunii prin gadilarea asta a fost distrugerea, nu ai luat lanterna pentru a o insusi. deci nu e talharie. ramane distrugerea unei lanterne.


Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica Larissa02 Larissa02 Buna seara. Se intrebarea mea este atunci cand o persoana te ameninta in repetate randuri verbal iar la un moment dat cand se intalnesc te strange de gat cu ... (vezi toată discuția)
Talharie Alexamy Alexamy Salut. As dori si eu un sfat referitor la cazul urmator si la ce anume risca prietenul meu (A)., A se duce la B sa il traga la raspundere pentru ca a ... (vezi toată discuția)