avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicul soției a făcut un împrumut cu camătă. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicul soției a făcut un împrumut cu camătă. Sunt obligați moștenitorii să-l achite?

buna seara!
Ma scuzati ca va deranjez, am si eu o problema: bunicul sotiei mele a murit joia trecuta si l-am inmormantat ieri si cand l-am inmormantat am aflat de la vecini ca dumnealui a luat bani cu camata de la un cetatean de etnie roma..problema este ca nu stim cati bani a luat si nici cati bani trebuie sa dam inapoi si problema mai grava de care am nevoie de ajutor sa ma indrumati spre calea cea buna cum sa procedez in faza in care noi vrem sa ii dam banii inapoi datoria batranului decedat dar nu stim cum sa facem ,ca ne gandim ca daca ii dam banii sau bunuri de valorea respectiva (casa) domnul de etnie roma sa nu continuie sa ne caute si sa ne ceara bani din nou deoarece nu stim daca exista un contract sau document care sa arate ca a luat bani cu camata..cum este bine sa procedez in situatia aceasta...va multumesc anticipat si va urez o seara minunata!!!
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:17, 10 Ianuarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va cauta pe acasa: spray cu piper in ochi si sunati la Politie pentru ca a vrut sa va agreseze. Daca moare, erati in legitima aparare.

Daca eu va cer 50000 Euro ca l-am imprumut pe bunicul dvs., mi-i dati?
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
tgeorgescu, utilizator
normal ca nu v-as da 50000 euro....va multumesc mult pentru sfat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata nu a venit nimeni sa va ceara bani.. daca vine, vedeti intai ce acte au, pana sa le dati cu spray ca poate va pot obliga prin instanta. Daca nu au acte, nu ii luati in seama.
Dezbateti succesiunea, vindeti acolo si aia e.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai pe baza de acte se discuta. Orice amenintare se inregistreaza pe telefonul pregatit din timp si daca amenintarea e serioasa se apeleaza imediat politia.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma uit la pozele celor 2 domni care recomandă sprayuri lacrimogene și electrosocuri și mi se pare ca par oameni pasnici care s-au luptat mai mult prin biblioteci decât în lupte de stradă cu interlopi.Cel puțin unul dintre aceștia e într-o fază războinică recomandă de ceva timp folosirea intensivă a sprayuluilacrimogen.Daca cel care a împrumutat e camatar adevarat nu sprayul e solutia ci eventual o plângere penală pt amenințări,camata etc.Inainte încercați totusi o discuție amiabilă și solicitați eventuale acte daca acestea exista.
.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Am 16 ani iar iubitul meu 20,suntem împreună de aproape 1 an.. ... Andreghsiw Andreghsiw Am 16 ani iar iubitul meu 20,suntem împreună de aproape 1 an.. Iar pe 4 octombrie parintii mei (mama si tata vitreg) au luat decizia in care iubitul meu sa ... (vezi toată discuția)
Spray lacrimogen ilegal - incadrare juridica cezarad cezarad Am o intrebare. O persoana, conducator al unui autovehicul a fost atacata in trafic de o alta persoana (de-asemeni sofer). Mai precis, la o trecere de pietoni, ... (vezi toată discuția)
Autoaparare Capelu Capelu Am fost pus recent intr-o situatie din care am iesit \\\\"bine\\\\" pana la urma.Mai exact , intr-o seara pe la ora 21.30 , mergeam sa o iau pe sotia mea de la ... (vezi toată discuția)