avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venituri in Romania din inchiriere si in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venituri in Romania din inchiriere si in Austria din salarii

Buna ziua, m-am mutat de curand in Austria si obtin venituri din salarii aici, pentru care platesc toate contributiile aici.
De asemenea, in Romania am in derulare un contract de inchiriere, pentru care am declarat veniturile si platesc impozitele in Romania. Stiu ca Romania si Austria au conventie incheiata pentru evitarea dublei impuneri si intentionez ca in termenul prevazut de lege sa depun in Rimajia chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale.
Intrebare: e ok ca pentru veniturile din chirii sa platesc impozit in Romania iar pentru cele salariale in Austria? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratie unica venituri din afara ue si plecati mai mult de 6 luni din tara valentinkiperi valentinkiperi Buna ziua, Daca am venituri din afara UE dar lipsesc din tara mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa declar aceste venituri? Si daca le declar se vor ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala Geanlu Geanlu Buna ziua, Daca sunt angajata la un anajator din Romania, dar din motive personale am ales sa ma mut in Germania pastrand jobul din Romania (lucrez remote, ... (vezi toată discuția)