avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este ilegal să ridici cuiva ștergătorul de parbriz ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este ilegal să ridici cuiva ștergătorul de parbriz în semn de atenționare?

Pe aleea de langa bloc e un trotuar ingust de putin peste un metru. Desi nu au nevoie, unii simt neaparat nevoia sa parcheze partial pe trotuar, nu langa bordura ca toti ceilalti, rezulatand in ingustarea extrema a unui trotuar desa insuficient. Cum pot trece femei cu carucioare sau invalizi intr-un carut? Cateodata mi-a fost greu sa ma strecor cand veneam cu sacosele de la cumparaturi. Desigur, mai e alternativa sa mergi pe strada unde te pot lovi masinile care circula cu viteza prea mare pentru o alee asa de mica. Si asta ca asa vor ei sa parcheze ilegal, sa ocupe parte din trotuar. Deci, ca sa ii atentionez am ridicat cate un stergator la doua masini, iar o femeie a inceput sa se burzuluiasca la mine, cum imi permit sa ating proprietatea altuia. Am incercat sa ii explic ca e doar o atentionare, asta ca sa nu trebuiasca sa sun la politie sa le dea amenda. A zis ca o sa sune ea la politie. Era intr-o profunda criza nervoasa, ridicand tonul la mine, asa ca am ignorat-o si am plecat. As vrea sa intreb daca e impotriva legii sa ridici cuiva stergatorul, bineinteles, fara sa produci pagube, dar am observat ca asa se procedeaza in Romania in loc sa suni la politie.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 17:17, 11 Ianuarie 2019
7 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai mai bine mergeti dumneavoastra la politia comunitara si incercati sa depuneti acolo o reclamatie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc. Ma intrebam totusi daca faptul ca am ridicat stergatoarele fara a produce pagube imi poate crea probleme legale. Multumiri din nou.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
gestul respectiv nu poate fi incadrat ca infractiune nici macar ca si contraventie,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
9 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va recomand sa nu mai procedati in acest mod nefiind proprietatea dvs, exista posibilitatea sa deteriorati stergatorul, sa loviti capota si sa sara vopseaua, sa va surprinda proprietarul si sa fiti agresat, etc.

Alte discuții în legătură

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Pot parca pe calea de acces a curtii mele daca blochez alte masini? giulia.vic giulia.vic Buna ziua, Doresc sa parchez pe calea de acces a curtii mele, fara a incomoda vecini, pietoni, etc. Problema este ca perpendicular pe calea de acces este un ... (vezi toată discuția)
Stationare masina in fata curtii Margareta72 Margareta72 In ultimul timp, o dubita de Romstal este parcata mereu in dreptul curtii mele. Nu blocheaza accesul in curte dar ma deranjeaza foarte tare, pentru ca abia pot ... (vezi toată discuția)