avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in instanta imp angajatorului. Am sanse?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in instanta imp angajatorului. Am sanse?

În urma înaintării cererii mele de demisie în data de 29.11.2018, am fost înștiințat că, deși în data de 28.11.2018 mi-a fost aprobat bonusul anual, acesta nu îmi va mi fi plătit ca efect al demisiei. S-au invocat prevederi ale Reg Intern care dispun ca in cazul demisiei, nu se mai plateste niciun bonus. Acest bonus este unul bazat pe criterii de performanta, criterii pe care le am indeplinit.De asta mi-a fost si aprobat bonusul(exista dovezi) Am notificat angajatorul, practic o punere de intarziere - in care am invocat faptul ca Reg Intern incalca art. 81 alin.5 .Codul Muncii.In plus, am invocat si art. 1268 alin3 Cod Civil. In plus, am mers pe neindeplinirea obligatiilor angajatorului, plata bonusului(in opozitie cu indeplinirea de catre mn a criteriilor de performanta). Am facut referire si la art. 8 Codul Muncii. Angajatorul are 30 zile lucratoare pt raspuns. inca nu a raspuns, si evident nu a virat bonusul. Am sanse in instanta? Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Firma la care lucrez oferă un bonus bianual de performanță, iar o condiție de acordare este să nu ai un concediu medical mai mult de 10 zile consecutive. este legal acest criteriu? cRz1989 cRz1989 Buna ziua! Firma la care lucrez ofera un bonus bianual de performanta; o conditie de acordare a acestuia este sa nu ai un concediu medical mai mare de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Kawasaki Kawasaki Buna ziua, Imi pot da demisia fara preaviz daca seful a decis sa nu imi plătească bonusul lunar?(exista o nota interna in care se specifica introducerea ... (vezi toată discuția)
Bonus de performanta Flav Flav Salut, Ma intereseaza o informatie legata de bonusul de performanta. Sunt pe cale sa semnez un nou contractde angajare cu o companie si in contract am un ... (vezi toată discuția)