avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Vizarea concediului de catre medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Vizarea concediului de catre medicina muncii

Buna!sunt din Bistrita si sunt angajata la o firma din Pitesti.Am ramas insarcinata si pentru ca meseria mea este de sofer(pe camion) cei de la Medicina muncii au decis sa ca meseria mea e periculosa pentru starea mea si mi-au impus concediu de risc timp de 120 zile.Am inteles ca fiecare concediu trebuie vizat de medicina muncii si apoi dus la firma.Intrebarea mea este: trebuie mers la Pitesti,adica 700 de km dus-intors pentru vizarea concediu sau se poate semna la un cabinet de medicina muncii in Bistrita si apoi sa il trimit prin curier rapid la sediul firmei?
Cel mai recent răspuns: Andrada Balc , utilizator 19:22, 8 Ianuarie 2019
Medicul dvs. curant ce parere a avut legat de asta, aveti probleme cu sarcina?
Oricum, daca asa a decis medicul de medicina muncii, in functie de riscurile la care sunteti sau puteti fi expusa la locul de munca, doar medicul de medicina munciii cu care are contract firma la care lucrati poate aviza acest concediu, nu orice medic de medicina muncii, cu toate ca au aceeasi specializare...
Nu am probleme cu sacina,dar ei asta au decis si banuiesc ca firma nu vrea sa isi asume nici un risc.Ma gandesc ca din moment ce medicul a decis ca e periculos sa conduc ,nu acelasi lucru l-as face la sfarsitul fiecarei luni,din moment ce trebuie sa fac un drum de 700 km...drumul de la Bistrita la Pitesti...ca sa nu mai zic ca ar fi pe cheltuiala mea...asta nu inteleg,cat am fost angajata si faceam controlul periodic,siguranta transportului nu a trebuit sa merg niciodata la Pitesti il puteam face oriunde...si acum pentru un avizat sa trebuiasca sa merg 700 km?
In ce saptamana de sarcina sunteti?
Daca au decis asta inseamna ca asa considera dumnealor ca este mai bine, sa nu riste sanatatea dvs. sau a fatului.
Discutati cu medicul de medicina muncii sa trimiteti dvs. acel concediu prin curier, dumnealui il avizeaza si apoi il depune la angajator, poate va intelege, mai ales ca tot dumnealor au si recomandat asta...
Ok!am inteles,multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Riscul maternal inteleg ca a fost dispus de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale (posibil, dupa consultarea unui medic specialist ginecolog), cu stiinta angajatorului si dupa consultarea materialului cu riscuri profesionale intocmit de angajator. In aceste conditii vizarea concediului medical ar trebui sa se faca fara probleme, de catre angajator, la medicul specialist de medicina muncii si apoi sa fie depus la plata.
Puteti trimite documentul prin posta cu confirmare de primire. O posibila problema poate fi intervalul de timp de la emitere CM si pana ajunge documentul la angajator (3 zile maxim dupa cum zice posta).
Pentru a nu avea surprize neplacute, ar fi bine sa purtati o corespondenta scrisa cu angajatorul si medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Alte discuții în legătură

Avizul medical si fisa de aptitudini opreaflorin044 opreaflorin044 Buna ziua.In legatura cu un aviz medical de siguranta circulatiei.Sunt angajat la doua firme pe postul de sofer,iar una dintre firme are contract cu un centru ... (vezi toată discuția)
Problema cu scrisoarea de instiintare de gravida Andrada Balc Andrada Balc Buna!lucrez in echipaj cu sotul meu pe camion.Am ramas insarcinat si la 12 saptamani am trimis la firma o instiintare scrisa de mana si cu documente de la ... (vezi toată discuția)
Angajata la 2 joburi si concediul de risc maternal ilina2017 ilina2017 Buna ziua, Dacă sunt angajată cu norma intreaga la job1 si momentan sunt in risc maternal, si la job 2 lucrez part-time sunt obligată să intru si aici in ... (vezi toată discuția)