avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deductibilitate sau nu
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deductibilitate sau nu

Buna ziua, am un pfa unde pt anul 2018, cas-ul l-am considerat cheltuiala deductibila, pe cand : cass, impozit pe profit si plata tva-ului le-am trecut pe nedeductibile. (Asa am inteles eu ceea ce am citit)
Unele cunostinte imi spun ca am facut inregistrari gresite. Dumneavoastra ma puteti ajuta cu un raspuns concret ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DaviAndrei , utilizator 08:32, 9 Ianuarie 2019
Cas-ul e cheltuiala deductibila dar cass, impozitul pe venit si tva daca sunteti inregistrat ca platitor de tva, nu. Va redau din codul fiscal art. 118 - Stabilirea venitului net anual impozabil

(1) Pentru veniturile prevăzute la art. 61 lit.c) și f), contribuabilul stabilește venitul net anual impozabil pe fiecare sursă din categoriile de venituri respective, prin deducerea din venitul net anual, a pierderilor fiscale reportate.

(2) Pentru veniturile prevăzute la art. 61 lit. a) și a1), la determinarea venitului net anual impozabil, contribuabilul stabilește:

a) venitul net anual recalculat/pierderea netă recalculată pe fiecare sursă din categoriile de venituri prevăzute, prin deducerea din venitul net anual, determinat în sistem real, a pierderilor fiscale reportate;

b) venitul net anual impozabil care se determină prin însumarea tuturor veniturilor nete anuale recalculat prevăzute la lit. a), din care se deduce contribuția de asigurări sociale datorată potrivit prevederilor titlului V - Contribuții sociale obligatorii.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere an precedent pfa simt simt Pierderea inregistrata in anul anterior in cazul unui PFA in sistem real se reporteaza in anul urmator? Se scade din venitul net realizat la completarea D 212 ... (vezi toată discuția)
Cas si cass sunt cheltuieli deductibile la pfa? monica195 monica195 Buna ziua puteti sa-mi spuneti la un PFA CAS si CASS sunt cheltuieli deductibile, se scad din profit ca,cheltuieli ? (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuiala cu combustibilul pfa loredanav loredanav Buna ziua! As dori sa stiu daca cheltuiala cu combustibilul efectuata de un instructor auto ca PFA este deductibila integral sau 50%, proprietarul masinii ... (vezi toată discuția)