avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma falimentara/ cum recuperez banii ?
Discuție deschisă în Executare silită

Firma falimentara/ cum recuperez banii ?


Salutare,
Sunt nou pe forum... sper ca am postat unde trebuie.

Pana acum câteva zile am lucrat, ca PFA, pentru o firma care și-a suspendat activitatea.
Problema e ca nu și-a achitat facturile pe ultimele doua luni colaboratorilor, printre care și eu , și nici nu prea are de gând (nu am primit nici un răspuns și vad ca nimeni nu poate fi contactat.) iar acum ne gândim sa o dam în judecata pentru a ne recupera ce se poate prin executare silita.
Dar, din câte am văzut, aceasta nu are practic nici un bun de valoare, doar niște calculatoare și niște birouri... spațiul în care își avea sediul ar fi singurul bun.
Din câte am înțeles acest spațiu ii este închiriat firmei de ca către o alta firma (care este și proprietara spațiului), dar care are același administrator.
(ambele firme sunt gestionate de aceiași persoana)

Am putea sa recuperam ceva prin având în vedere faptul ca proprietarul spațiului deține și firma falimentara ?
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 22:37, 17 Noiembrie 2009
Cereti mai multe detalii atat de la Registrul Comertului , cat si de la finante - ptr. a vedea daca firma respectiva mai exista , si daca a intrat in faliment. Este softul vrajitorul care da detalii despre firme- vrajitorul.ro. Daca nu formulati plangere.
Da. Actiune in instanta! Angajati-va un avocat!B-)
daca aveti de recuperat mai mult de 30000 lei puteti cere falimentul societatii deschizand procedura de insolventa daca nu a facut deja cineva, daca este deja in insolventa trebuie sa luati legatura cu administratorul desemnat si sa va inregistrati creantele acolo. Daca nu aveti 30.000 lei de recuperat mai cautati alti pagubiti si incercati impreuna.
Eu cred ca trebuie sa luati legatura de indata cu ceilalti colaboratori si sa va uniti fortele pentru a recupera impreuna sumele restante .
Câteva detalii în plus pentru clarificare:
- Firma se ocupa cu crearea de soft (nu a fost închisa, bănuiesc ca o firma nu poate fi închisa atâta timp cât apare cu datorii, are datorii și la stat... dacă nu și le-a plătit deja). Suntem practic 15 persoane care am prestat servicii ca PFA. Din luna octombrie am fost trimiși acasă pe motiv ca se dorește o reorganizare...iar pana în ziua de azi nimeni nu a mai fost contactat.
-Suma totala datorata este de aprox 20.000 euro.
-Nimeni nu a cerut încă falimentul firmei....singurul bun de valoare ar fi spațiul dar care,teoretic, nu aparține firmei respective, ci altei firme dar care e gestionata de aceiași persoana.

Alte discuții în legătură

Faliment firma / bunuri personale Steffya Steffya Buna ziua. As dori sa aflu daca in cazul falimentului unei firme, pot fi confiscate si bunurile personale ale administratorului, avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Dula Nicoleta Dula Nicoleta Buna dimineața, Am o firma pe care am inchis-o anul trecut. Am datorie pe firma la banca și îmi opreste din salariul unde lucrez acum. Cum pot baga ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)