avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariatii cu studii superioare din institutiile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariatii cu studii superioare din institutiile publice au salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata de 2080 lei sau 2350 lei?

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Pentru salariatii cu studii superioare incadrati cu o vechime in munca de cel putin 1 an pe functii publice pentru care se cer studii superioare la o institutie publica subordonata consiliului judetean, salariul minim brut pe tara garantat in plata este de 2080 lei sau 2350 lei?
Cum se interpreteaza art.2 din Hotararea nr.937 din 2.12.2018 privind stabilirea salariului de baza minim brut pe tara? Ce se intelege prin sintagma folosita in textul articolului ”toate drepturile si obligatiile stabilite portivit legii se determina prin raportare la nivelul de 2080 lei lunar” ? la care drepturi se face referire mai exact, include si dreptul la salariul?
Salariul personalului cu studii superioare din instituțiile publice este stabilit prin inmultirea coeficientilor stabiliti prin hotarare de consiliul judetean cu salariul minim brut garantat in plata pe tara la nivelul 2080 lei sau ar trebui stabilit in functie de salariul de baza minim brut pe tara de 2350 lei lunar?
Salariul personalului institutie este stabilit in baza Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice la capitoul VIII corespunzator familie ocupationale de functii bugetare ”Administratie”.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
iolanda15, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariu minim diferentiat litabogdan litabogdan Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu minim brut conform h. 937/2018 (art.1, alin.(2)) GABI-SORIN GABI-SORIN Primarii și viceprimarii sunt încadrați pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare? (vezi toată discuția)
Indemnizație doctorat 2019 robert_ianos robert_ianos Care va fi cuantumul indemnizației de doctorat in anul 2019 având în vedere majorarea salariului minim pe economie (2080) și introducerea salariului minim ... (vezi toată discuția)