avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot conduce în UE dacă am permisul suspendat în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot conduce în UE dacă am permisul suspendat în România?

Buna seara!
Dacă am permisul suspendat in Ro pot conduce in spatiul U.E?
Suspendarea este valabilă doar pe teritoriul Romaniei?un text de lege ceva?
...mentionez ca am permis românesc
Multumesc anticipat'
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Bastanu67 , utilizator 12:09, 15 Februarie 2023
Si baza legala? Au fost opriti de politie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Ddy79".

Suspendarea permisului de conducere a autovehiculelor rutiere, in cadrul UE, se transmite, electronic, in intreg spatiul UE.

Nu se face vorbire despre sintagma aberanta "suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice'.

In categoria "vehicule" se incadreaza triciclete, biciclete, carute, etc ... , caz in care nu este necesar un permis de conducere.

In speta prezentata facem vorbire despre "autovehicule rutiere" .

Mult succes !!!
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sintagma folosita privind suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice , cu toate ca nu am reprodus-o intocmai - dealtfel nici nu am folosit ghilimelele -, nu este aberanta. Ea este folosita in OUG nr. 195/2002 art. 96 (reprodus mai jos) si altele.

Comparand prevederile art. 6 pct. 6 si pct. 35 din OUG nr. 195/2002 se constata ca autovehiculele fac parte din categoria vehiculelor. Din categoria vehiculelor fac parte si vehiculele trase sau impinse cu mana (de exemplu, carucioarele pentru copii). Circulatia acestei categorii de vehicule este reglementata de prevederile art. 71 din OUG nr. 195/2002 (reprodus mai jos).

Art. 6 din OUG nr. 195/2002
In sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles:
( ... )
6. autovehicul - orice vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat in mod obisnuit pentru transportul persoanelor sau marfurilor pe drum ori pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau marfurilor. Vehiculele care se deplaseaza pe sine, denumite tramvaie, precum si tractoarele agricole sau forestiere nu sunt considerate autovehicule. Troleibuzele sunt considerate autovehicule;
( ... )
35. vehicul - sistemul mecanic care se deplaseaza pe drum, cu sau fara mijloace de autopropulsare, utilizat in mod curent pentru transportul de persoane si/sau bunuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrari;

Articolul 96
(1) Sanctiunile contraventionale complementare au ca scop inlaturarea unei stari de pericol si preintampinarea savarsirii altor fapte interzise de lege si se aplica prin acelasi proces-verbal prin care se aplica si sanctiunea principala a amenzii sau avertismentului.
(2) Sanctiunile contraventionale complementare sunt urmatoarele:
a) aplicarea punctelor de penalizare;
b) suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, pe timp limitat;
( ... )

Art. 71 din OUG nr.195/2002
( ...)
(3) Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, animalele, vehiculele trase sau impinse cu mana, animalele de povara, de tractiune si de calarie vor avea cate un conducator, iar vehiculele cu tractiune animala vor fi echipate si cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente, in conformitate cu prevederile regulamentului.

ing. Ioan Ciobanu



Bună ziua! Îmi puteți spune și mie dacă după munca neremunerata îmi pot obține înapoi permisul de conducere? Am avut la proces o pedeapsa de suspendare de 1 an și 4 luni sau muncă în folosul comunității! Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nicio legatura prestarea muncii neremunerate cu obtinerea unui alt permis de conducere. In cazul unei pedepse cu suspendarea executarii sub supraveghere, va puteti prezenta la examen dupa 1 an de zile de la ramanerea def. a hot. de condamnare.
Pentru ce infractiune ati fost condamnat?
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Bună ziua. acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am ... Desperados Desperados Bună ziua. Acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am făcut recurs la aceasta decizie la judecătorie,am.pierdut bineînțeles,acum aștept acea ... (vezi toată discuția)
Buna seara incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. ... caut.raspunsuri93 caut.raspunsuri93 Buna seara Incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. Am fost sancționat de Politia Rutiera in trafic cu suspendarea dreptului de a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand pierzi o contestatie? mihaidragos mihaidragos Buna seara, in urma contestarii a unui PV de contraventie in care am fost sanctionat cu suspendarea permisului de conducere pe 30zile si amenda. Proces ... (vezi toată discuția)