avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizație de creștere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizație de creștere a copilului

Bună seara, ma interesează și pe mn unde pot afla dacă am sa primesc indemnizație de creștere a copilului. Lucrez de vro 3 ani doar ca nu sunt sigura dacă angajatorul mi-a plătit toate dările la stat. As avea nevoie de un răspuns. Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adaa1 , utilizator 12:48, 14 Ianuarie 2019
Care este data prezumata a nasterii?

Plata contributiilor asigurarilor socilale pentru pensie, sanatate si somaj nu va ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Data nașterii este 3 iulie.
perioada eligibila pentru CCC este august 2017 - iulie 2019

In aceasta perioada , trebuie sa aveti cel putin 12 luni in care sa fi realizat venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit sau sa va fi aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Dar ma pot duce undeva sa aflu dacă îmi sunt plătite???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

Alte discuții în legătură

Buna ! sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca ... Alexis09 Alexis09 Buna ! Sunt insarcinata , stiti daca se pot plati 12luni de munca inainte ….. (vezi toată discuția)
Indemnizatie Aandrada072 Aandrada072 Buna seara, as avea si eu o intrebare , pot plati restul lunilor rămase pentru a primi indemnizație de creștere pentru copil? (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă am doar 9 luni lucrate, îmi pot plăti singura ... 1234mira 1234mira Bună ziua, dacă am doar 9 luni lucrate, îmi pot plăti singura celelalte 3 luni pentru a putea beneficia de concediu creștere copil? Sau dacă înainte de ... (vezi toată discuția)