sunt pfa cu norma de venit, depasesc 35.000 euro venituri la mine se aplica trecerea la platitor de tva? eu nu tin contabilitate, cei cu norma de venit nu sunt obligati la tinerea contabilitatii, cum e in cazul meu?
da, se va aplica trecerea la TVA la depasirea plafonului conform Codului fiscal Art. 153: Înregistrarea persoanelor impozabile în scopuri de TVA
b)dacă în cursul unui an calendaristic atinge sau depăşeşte plafonul de scutire prevăzut la art. 152 alin. (1), în termen de 10 zile de la sfârşitul lunii în care a atins sau a depăşit acest plafon;
Art. 152: Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici
(1)Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 1251 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 35.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, poate solicita scutirea de taxă, numită în continuare regim special de scutire
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Platitor tva
adytz_1979
Salutare,
poate cineva sa-mi spuna la ce curs se calculeaza cei 35.000 euro dupa care se trece automat din neplatitor de TVA la platitor?
Si eventual ... (vezi toată discuția)