avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare și titularizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare și titularizare

Bună ziua! Supun atenției dumneavoastră următoarea situație. Într-o școală, predau aceeași disciplină trei profesori: doi sunt titulari cu normă întreagă iar unul are o jumătate de normă, fiind titular la două școli: își completează catedra la o altă instituție de învățământ. Unul dintre cei doi titulari cu normă întreagă este pensionabil. Conform legislației în vigoare, și-ar putea prelungi activitatea peste vârsta legală de pensionare, până la 68 de ani. În același timp, colegul care are o jumătate de normă și-ar dori titularizarea pe normă întreagă prin plecarea în pensie a colegului. Omenește vorbind, probabil că colegul pensionabil s-ar putea retrage, dând șansa celui mai tânăr să se titularizeze într-o singură școală, cu atât mai mult cu cât acestuia i s-a diminuat numărul de ore la școala la care își completa norma. Întrebarea este: din punct de vedere legal, cine are prioritate? pensionabilul care ar dori să-și continue activitatea sau colegul care ar dori să devină titular într-o singură școală? vă mulțumesc !
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
marianichita, utilizator

Alte discuții în legătură

Titularizarea la 2 scoli Corys Corys Buna-ziua!As dori sa va intreb va rog frumos in ce conditii si conform caror legi te poti titulariza la 2 scoli?!Situatia mea este urmatoarea.In anul 2001 am ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)
Reducere de activitate cris1agi cris1agi Buna ziua, Am o prietena care lucreaza in invatamant, nivelul liceal si se confrunta cu urmatoarea situatie. Are dubla specializare, chimie si fizica si este ... (vezi toată discuția)