avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota minoritara din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota minoritara din mostenire

am o intrebare, daca in urma succesiunii, o persoana mosteneste 18,75% din apartament si acesta insista sa locuiasca acolo desi nu a stat de mai bine de 20 ani, daca ceilalti care sunt majoritari nu doresc sa locuiasca acolo si vor sa-l despagubeasca, ce zice legea in acest caz? Acesta insista ca vine la usa cu politia ca are dreptul, dar nu pot sta mai multe familii in casa. Rog raspuns
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:00, 16 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Solicitati iesirea din indiviziune.
Majoritarii sa solicite bunul in materialitate si sa se oblige sa plateasca sulta.
Instanta va dispune.
buna ziua, iesirea din indiviziune se poate face direct la notar sau la instanta? Pana atunci, minoritarul poate forta locuirea in apartament pe baza certificatului de mostenitor?
Iesirea din indiviziune (partajul) se poate face la notar, dar numai de comun acord.
Daca sunt divergente, numai in instanta.
Pana atunci, da, coproprietarul respectiv poate folosi bunul.
Este proprietar pe o cota, la fel ca si ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunuri Elenpasca Elenpasca Cum pot intra in drepturile care imi revin dupa succesiunea facuta dupa moartea tatalui??? Mentionez ca mama a vandut partea ei surorii mele care sa mutat in ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a construi inainte de dezbaterea succesiunii Medeea  Iliescu Medeea Iliescu In cazul in care exista un certificat de mostenitor in baza caruia sotia supravietuitoare mosteneste 3/4 din masa succesorala ( casa si teren aferent), iar cei ... (vezi toată discuția)