avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Semnare proiect arhitectura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Semnare proiect arhitectura

Doresc sa stiu dupa infiintarea unei firme de proiectare.
Pot personal semna proiectele de arhitectura pentru cladiri cu importanta redusa D? Sunt inginer constructor de profesie.
Cel mai recent răspuns: pavelm , utilizator 19:23, 7 August 2023
Ca arhitect...fara a fi arhitect nu cred ca se poate.
Poate doar pentru partea de structura, dar si asta in anumite conditii...
In Legea 50 este asa :

Articolul 9 (1) Documentatiile tehnice - D. T. si proiectele tehnice se elaboreaza de colective tehnice de specialitate, se insusesc si se semneaza de cadre tehnice cu pregatire superioara numai din domeniul arhitecturii, urbanismului, constructiilor si instalatiilor pentru constructii, astfel: a) de arhitect cu diploma recunoscuta de statul roman, pentru proiectarea partii de arhitectura pentru obiective de investitii cuprinse la toate categoriile de importanta a constructiilor supraterane si a celor subterane; b) de ingineri constructori si de instalatii, cu diploma recunoscuta de statul roman, pentru partile de inginerie in domeniile specifice, pentru obiective de investitii cuprinse la toate categoriile de importanta a constructiilor supraterane si subterane, precum si la instalatiile aferente acestora; c) de conductor arhitect, urbanist si/sau de subinginer de constructii, cu diploma recunoscuta de statul roman, pentru cladiri de importanta redusa si aflate in afara zonelor protejate, stabilite conform legii. (2) Prevederile alin. (1) se aplica si pentru documentatia de executie. (3) Semnarea documentatiilor de catre persoanele prevazute la alin. (1) angajeaza raspunderea acestora in conditiile legii.

la c) se discuta despre cladirile cu importanta redusa.
Tocmai am vb.cu un prieten arhitect si nici el nu stie...
Imi recomanda sa intreb la Asociatia Inginerilor Constructori din Romania, nici el nu i cunoaste exact numele...
Eu zic sa cautati aceasta asociatie si sa intrebati acolo, alta sugestie nu am, si eu sunt tot inginer dar n.am practicat pana acum...
Bafta!
Mulțumesc mult

Ionut.ion a scris:

Tocmai am vb.cu un prieten arhitect si nici el nu stie...
Imi recomanda sa intreb la Asociatia Inginerilor Constructori din Romania, nici el nu i cunoaste exact numele...
Eu zic sa cautati aceasta asociatie si sa intrebati acolo, alta sugestie nu am, si eu sunt tot inginer dar n.am practicat pana acum...
Bafta!

Va salut puscasadi, vroiam sa stiu daca ati gasit raspunsul la intrebarea dvs, se poate semna un proiect pentru cladiri de importanta redusa si de catre ingineri calificati in constructii? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
pavelm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire dde Radu 1969 Radu 1969 Daca o institutie a statului imi pune la dispozitie un proiect tehnic pentru realizarea unei lucrari, dar prin contractul de executie ma obliga sa intocmesc eu ... (vezi toată discuția)
Cum obt. autorizatie de proiectare? popacata popacata Buna ziua! doresc sa infiintez o firma care sa aiba ca ocupatie realizarea proiectelor pt case, mansarde, lucrari interioare etc., am terminat o facultate in ... (vezi toată discuția)
Pot trece activitate secundara cod caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand i.i. ? dan.b dan.b Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand I.I. ? Am infiintata o intreprindere individuala cu cod Caen ... (vezi toată discuția)