Buna ziua,in primul rand sa explic situatia.Acum cativa ani am fost batut de catre un vecin de cartier in timp ce stateam cu un prieten la o terasa acel individ a venit la mine si a inceput sa ma loveasca fara motiv,imediat dupa am fost la politie si apoi la medicul legist care mi-a eliberat certificatul medicolegal cu 14 zile si lipsa a 2 dinti,fapt pentru care atunci la nervi am cerut 14000 ron daune.Nu inteleg de ce dar procesul a demarat abia anul trecut in septembrie Iar baiatul in cauza vazand ca e proces penal m-a contactat in vederea impacarii.Eu am acceptat si i-am propus sa mergem la un mediator si am si scazut suma daunelor la 3500 ron macar sa imi acopere banii pe care eu i-am tot dat la medici....El o tine pe a lui ca nu imi poate platii decat in rate de 800 ron si ca nu vrea la mediator ci la notar motivand chiar prin faptul ca medierea nu mai e luata in seama de judecatori.Intrebarea mea e cu privire la sistemul acesta de plata in rate cum e mai bine?Mie imi este ca la notar el imi va da 800 ron sa vada plangerea retrasa dupa care nu mai vad eu nimic doar daca il dau iara in judecata.Va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un sfat,eu nu cunosc mai deloc acest sistem
Care este încadrarea juridică a faptei?Dacă vorbim despre loviri și alte violențe nu mai este vorba despre împăcare, ci despre retragerea plângerii prealabile. Retragerea poate fi făcută la organele de cercetare penală, sau prezentat un acord de mediere care are ca efect clasarea cauzei. Medierea este o procedură reglementată prin lege, iar medierea în materie penală funcționează conform legii.Nu există să nu poată fi luat în seamă un acord de mediere. Din punctul meu de vedere important este ca dvs. să vă recuperați prejudiciul. Iar pe inculpat, acordul de mediere l-ar ajuta mai mult sub aspectul clasării cauzei, dacă se află în faza de urmărire penală.
La notar veți da o declarație de împăcare, pe când la mediator veți încheia un acord de mediere care va cuprinde înțelegera la care ajungeți, privind plata depăgubiriii și modalitatea de plată.
Din cate am inteles eu da fapta este incadrata ca si loviri si alte violente iar cazul a fost preluat de catre un procuror..iar un judecator a decis inceperea urmaririi penale urmand ca in februarie sa aibe loc prima infatisare.Problema mea este ca eu daca imi retrag plangerea aceasta decizie din cate stiu eu este definitiva si nu mai pot reveni asupra ei,iar daca el dupa refuza sa imi mai plateasca si restul de bani eu ce mai pot face?
Încercați totuși medierea, poate îl convingeți să încheiați un acord de mediere.În caz că nu vă mai plătește mergeți la un executor cu acordul și îl executa silit. Ar fi o variantă .
pop_m
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca sa va asigurati ca sunteti acoperit, spuneti-i sa inceapa sa va plateasca cate 800 RON / luna, si cand se strange suma convenita, mergeti la notar.
Eu cred ca ati evaluat cam ieftin "paguba", stiti cat costa sa va faceti un implant pentru un dinte?
Vatamare corporala
aladin1986
buna. am o intrebare.! cine e dispus/a sa ma ajute cu un raspuns?am lovit un tanar impreuna cu un prieten. dupa cateva lovituri l am lasat jos .costient..acel ... (vezi toată discuția)