avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie gr 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie gr 2

Am lucrat 20 de ani intr-un loc de muncă gr 2 (zgomot calculat 98 decibeli) Problema este ca in carnetul de munca scrie gr 2 de muncă doar pentru 3ani si 8 luni .chiar dacă toti cei 20 au fost in acelasi loc Am cerut la Petrosani (arhivă)anii doveditori din care să reiasă am lucrat la statia compresoare in tot acest timp,am primit actele dar nu si o adeverința in temeiul legii Va rog să imi spuneți ce pot să mai fac ca să mi se confirme toți anii de gr 2 dacă nu apare acest lucru in cartea de muncă doar in statele de plată ?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ileana 2 , utilizator 08:53, 27 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soliocitati firmei in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa va elibereze o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare pentru perioada respectiva.
Daca nu primiti raspuns/ adeverinta puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei.
Treebuie sa aveti in vedere si posibilitatea ca desi dvs. ati lucrat la acelasi loc de munca, firma sa nu fi intocmit documente legale sau sa nu fi primit aviz de la ITM/ Inspectia muncii pentru incadrarea locului dvs. de munca in grupa de munca sau dvs. sa nu fi fost nominalizat de firma ca beneficiar de grupa de munca prin decizia interna a angajatorului.
Toate mulțumirile ,pentru informatiile date Voi cere adeverința după indicațiile date de dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

grupa a-ii a de munca Mituletu Lavinia Mituletu Lavinia In anexa nr.2, pct. 210, liniuta 4 din ord 50/1990 cu adaugirile la 31.08.1994 rezulta ca meseria de telegrafist se incadreaza in grupa a II a de munca. Unde ... (vezi toată discuția)
Pensie Mituletu Lavinia Mituletu Lavinia Meseria de telegratist in ce grupa se incadreaza? (vezi toată discuția)
Grupa de munca Roman Fanica Roman Fanica Se mai poate rezolva ceva daca am lucrat pe loc de munca de gr.1 iar mie mi-a trecut in CM gr.a2a ? Multumesc (vezi toată discuția)