avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere SRL cod caen 7500 cu asociat medic veterinar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere SRL cod caen 7500 cu asociat medic veterinar

Buna ziua,

Doresc sa deschid un cabinet medical veterinar cu sotia mea asociat ca medic veterinar. Eu nu am studii de profil si cei de la ONRC din Alba Iulia mi-au spus ca nu se poate pe motiv ca eu nu am studiile necesare, doar sotia poate deschide.
Nu ar fi o problema sa deschida sotia mea, dar eu am participat la StartUp plus cu un plan pe care l-am castigat si eu sunt cel care trebuie sa aibe min 51% din capital pentru a putea primi fondurile.
Daca firma va figura pe sotia mea nu pot primii fondurile.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe aceasta tema si unde in legislatie se gaseste, eu am citit in legea 160/98 art 28 "(2) În formele de organizare a profesiei prevăzute la alin. (1) își exercită profesia medicii veterinari titulari sau asociați, care pot avea ca salariați ori colaboratori medici veterinari sau orice altă categorie de personal.", deci scrie clar ca se poate ca medicul sa fie asociat, dar nu scrie daca trebuie sa fie asociat tot cu un medic sau cu o persoana fara studii veterinare.
Doamna de la ONRC sustine ca se poate doar ca medici asociati.
Daca am dreptate si pot deschide, va rog sa-mi spuneti cum pot dovedi asta la ONRC.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Srl si/sau cabinet medical individual oms oms Buna ziua. Numele meu este Marius, sunt medic veterinar, nou pe acest forum si sunt in urmatoarea situatie: sunt asociat unic la un SRL cu cod CAEN 7500 ... (vezi toată discuția)
Pot functiona ca srl cabinet veterinar, pana primesc certificatul de inregistrare in registrul unic al cabinetelor veterinare? Theodora_MV Theodora_MV Buna ziua. Sunt medic veterinar, am spatiu pentru cabinet, am achizitionat instrumentarul si mobilierul obligatorii, am obtinut certificatul de la Registrul ... (vezi toată discuția)
Schimbare personalitate juridica marian_ marian_ va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sunt medic veterinar : vreau sa preiau un contract de concesiune : pe care un medic l-a avut,el fiind organizat ca si ... (vezi toată discuția)