avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contract casa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contract casa

Buna seara,am o garsoniera cumparata cu rate la dezvoltator, trec peste toate mojiciile pe care le-a facut acest om, ajung sa semnez contractul in 2012, ratele fiind pe o perioada de 10 ani a cate 264€/ luna.Garsoniera a costat 24,200€,eu ajungand sa platesc pentru ea cu tot cu dobanda aferenta aproape 39,000€.In 2015 ma abordeaza dezvoltatorul precum ca i/as mai datora niste bani pentru ca lui statul ia oprit un tva de 24% , si el mie mi-a vandut casa cu un tva de 5%,tin sa precizez ca nu stiam ca pot beneficia de o casa cu un tva de 5%,si nici notarul ( pe care el la ales), nu m-a informat de lucrul acesta, precum ca ar fi trebuit sa dau o declaratie in care sa precizez ca nu am mai cumparat nici o casa cu un tva de 5%.Acum el m-a dat in judecata sa-i platesc acea diferenta de tva pe care i-a luat-o statul, el venind la mine cu diverse propuneri de inginerii financiare pentru a fenta statul si sa nu mai plateasca acei bani, eu refuzandu-l m-a dat in judecata si ma ameninta prin toate mijloacele ca o sa/mi pierd casa daca nu am facut asa cum mi-a propus el.Intrebarea mea este:ar avea castig de cauza?Sau ce ar trebui sa fac eu in cazul asta?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Rate dezvoltator cu probleme kostasko kostasko Buna ziua 1.Am cumparat o garsoniera de la dezvoltator cu rate pe 5 ani. Timp de 4 ani am platit ratele prin banca(avand o dovada a platii), iar acum mi ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu - clauza abuziva, sau nu seldom seldom Buna ziua, Am achitionat in anul 2012 o garsoniera direct de la dezvoltator la pretul de 90.000 euro. Din pacate abia acum am inteles ca in contractul ... (vezi toată discuția)
Pierd casa daca dezvoltatorul la care platesc rate se judeca? kostasko kostasko Buna ziua 1.Am cumparat o garsoniera de la dezvoltator cu rate pe 5 ani. Timp de 4 ani am platit ratele prin banca(avand o dovada a platii), iar acum mi ... (vezi toată discuția)