1.Am cumparat o garsoniera de la dezvoltator cu rate pe 5 ani. Timp de 4 ani am platit ratele prin banca(avand o dovada a platii), iar acum mi s-a spus sa strang banii pe 4-5 luni si sa-i dau personal. Dupa aceasta am cautat pe net mai multe detalii despre el si am descoperit ca este in diferite procese printre care si cu o banca. Parerea mea este ca ii este frica ca ii pune poprire pe cont si de aceea vrea personal, dar nu stiu ce alte intentii mai are. A spus ca eventual sa facem plata prin notar.
2.Uitandu-ma in contract, scrie ca daca nu achit cel putin 3 rate lunare consecutive,se reziliaza,fara notificare sau punere in intarziere, partiile fiind repuse in situatia anterioara,in virtutea acestui pact comisoriu grad IV(nu stiu ce inseamna).
Ce pot face in acest caz? practic daca platesc cum vrea acum la 4-5 luni, nu respeta contractul.....
3. Sunt in pericol cu aceasta cumparare prin rate, avand in vedere procesele lui cu care se judeca?
Pot ramane fara casa eu si ceilalti care am cumparat aceste garsoniere din vila respectiva, daca trebuie sa-l execute silit?
4.Legal,pot inchiria cu contract de inchiriere daca nu am terminat de platit ratele la casa?
5. Daca vreau sa inchiriez garsoniera si sa fac contract, cum trebuie procedat si unde trebuie sa merg pt aceasta?
platiti ratele asa cum ati platit pana acum, lunar si in contul bancar.
puteti inchiria apartamentul chiar daca nu l-ati terminat de platit.
contractul de inchiriere il puteti face la notar, iar apoi il inregistrati la finante.
Va multumesc frumos pt raspuns.
Problema este ca el nu vrea sub nicio forma prin banca, ci personal prin notar.
Probabil nu are timp sa ia banii in fiecare luna si prefera sa se intalneasca la 4-5 luni.
In acest caz trebuie sa-mi faca un act aditional sau anexa la contrat in care sa specifice ca ratele de plata sa se efectueze la 4-5 luni???