avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum vand o garsoniera in rate actualului locatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum vand o garsoniera in rate actualului locatar

Am o garsoniera inchiriata unor tineri corecti despre care nu ma pot plange. Acestia ar vrea sa cumpere garsoniera de la mine platind un avans si restul in rate putin mai mari decat chiria. Cum se procedeaza in mod legal ca sa fiu tutelata ? Trebuie sa fac deja actul de vanzare cumparare si ei sa intabuleze? Cine ma asigura ca vor continua sa plateasca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters59529 , utilizator 14:31, 1 Mai 2010
Puteti merge la notar si sa faceti in sensul acesta un act de vanzare cumparare in rate asa cum ati convenit cu cumparatorii. Pentru a va tutela drepturile cat si primirea integrala a contravalorii trebuie sa puneti anumite conditii. Inscrierea in CF va fi provizorie pana ei vor termina de achitat. Veti stabili si cazul in care puteti rezilia contractul (daca nu au platit 3 rate sau vedeti ce indicatii va da notarul). Dupa cum stiti obligatia notarului este aceea de a incheia acte si nu de a da consultanta asa ca poate este mai bine sa va adresati unui avocat care va poate redacta actul in functie de cererile dvs si apoi legalizati actul la notar. Stiam ca daca va prezentati la notar printr-un avocat aveti o reducere de 10% din onorariul notarului, asa ca folosind serviciile avocatului economisiti cu taxele notariale si la urma platiti cam cat ati plati daca mergeti direct la notar insa veti avea parte de consultanta avocatuli. Mult succes
Mai mult decat profesional raspunsul. Multumesc.
Puteti sa mai faceti un contract de vanzare-cumparare cu pact comisoriu de gradul IV, care se intabuleaza. Nu e platita rata la termen, se reziliaza contractul si redeveniti proprietar.çInteresati-va la notar.
Trebuie bine gandita situatia.
Notarul nu cred ca va poate ajuta prea mult.Nu el va face redactarea actului, ci avocatul pe care va trebui sa il platiti.
Parerea mea este ca va cam complicati.
Ar trebui sa luati o decizie dupa ce va lamuriti total ce consecinte juridice va produce actul juridic pe care doriti sa il incheiati.
Sfatul meu ar fi sa consultati cel putin doi avocati pe care sa ii platiti pentru a intelege exact ce fel de act juridic ar fi mai indicat sa incheiati.

avocat Claudiu Lascoschi
Da, m-am gandit si eu sa nu ma grabesc. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare imobil ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua ! As dori sa vand un imobil, iar plata sa se faca : avans la semnarea contractului + rest de plata in termen de 6 luni de la semnare. Ce clauze ar ... (vezi toată discuția)
Pierd casa daca dezvoltatorul la care platesc rate se judeca? kostasko kostasko Buna ziua 1.Am cumparat o garsoniera de la dezvoltator cu rate pe 5 ani. Timp de 4 ani am platit ratele prin banca(avand o dovada a platii), iar acum mi ... (vezi toată discuția)
Vanzare dispensare medicale prin notariat irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Dupa intrunirea comisiei de vanzare in care s/a stabilit avansul care trebuie achitat ,respectiv 15 % din valoarea totala iar restul de plata in 5 rate ... (vezi toată discuția)