avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare dispensare medicale prin notariat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare dispensare medicale prin notariat

Dupa intrunirea comisiei de vanzare in care s/a stabilit avansul care trebuie achitat ,respectiv 15 % din valoarea totala iar restul de plata in 5 rate lunare,cu acceptul cumparatorilor,urmatorul pas este perfectarea contractului de vanzare -cumparare la notar.Cand este recomandat a se incheia acest contract,dupa achitarea integrala ,sau se poate si pe parcurs ?Care sunt masurile asiguratorii referitor la achitarea sumei totale dupa semnarea actelor?
Odată cu achitarea avansului sau îndată după aceea. Prin semnarea contractului de v/c se transmite dreptul de proprietate, deci cumpărătorul nu are nevoie de garanţii.

Garanţia vînzătorului este privilegiul acestuia pentru garantarea restului de preţ. Se poate conveni şi asupra unui pact comisoriu expres de gr.IV pentru neplata în termen a oricăreia dintre rate.

Depinde pe cine reprezentaţi. Sunteţi vînzător sau cumpărător?

Liviu S.Bordaş
Reprezint vanzatorul,respectiv Consiliul local.
Cumparatorul ala n-o fi legat la ochi ca sa dea banii fara a avea contract!
Faceti contractul cu pactul comisoriu, cum a spus Themis.
Imaginati/va ca nu/mi pot permite ca functionar public sa implic institutia intr/un contract incomplet,cu omisiuni care apoi sa-mi fie imputate,in situatia in care "juristul comunei" nu se implica si nici nu stapaneste notiuni elementare in materie . Multumesc !
Functie de ceea ce contine caietul de sarcini privind vanzarea acestor cabinete se poate stipula in contract ca dupa achitarea avansului urmeaza platile regulate stabilite de comun acord. Puteti include in CVC penalitati si clauza de reziliere in caz de intarziere la plata sau neplata a ratelor stabilite initial.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare sorinacho sorinacho detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a ... (vezi toată discuția)
Urgent - vanzare apartament cu banii in doua rate - cum evit riscul de neplata a celei de-a doua rate? mirelaapostol mirelaapostol Vreau sa vand un apartament cu plata a 75% din valoare la semnarea actelor si restul de 25% la un interval de un an. 1.Practic, dupa semnarea contractului de ... (vezi toată discuția)