avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare imobil

Buna ziua ! As dori sa vand un imobil, iar plata sa se faca : avans la semnarea contractului + rest de plata in termen de 6 luni de la semnare. Ce clauze ar trebui introduse pt a ma asigura ca nu raman nici fara imobil, nici fara bani. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters93450 , utilizator 14:53, 12 Aprilie 2011
Va recomand sa consultati un avocat care, in functie de intelegerea dv. cu cealalta parte contractanta, in speta cumparatorul, sa includa clauzele potrivite situatiei dv. ;)
Cea ma simpla clauza este privilegiul pentru restul de pret, care se va si inscrie ca atare in cartea funciara, urmand a se radia la data efectuarii platii integrale a pretului. O varianta mai "dura" este pactul comisoriu expres de gradul IV, care prevede ca in cazul neplatii restului de pret contractul de reziliaza, dvs. retineti sumele deja incasate iar imobilul va revine in proprietate. Consultati-va si cu notarul public inainte de perfectarea contractului.
In cazul neplatii restului de pret, contractul se reziliaza de drept? Sau trebuie sa dau cumparatorul in judecata pt. a reintra in posesia imobilului si a redeveni proprietar in acte? In cazul acesta, n-ar fi mai bine sa fac doar un antecontract, iar la primirea pretului integral sa facem actul de vanzare-cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sorinacho sorinacho detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)