avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Import produse România
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Import produse România

Buna ziua, spuneți-mi vă rog de ce acte am nevoie și care este procedura de comercializare a produselor alimentare în România importate din Republica Moldova.
Am o firmă și produc biscuiți în RM, dar vreau să le export în România și nu știu cu ce anume să încep.
Mai am o dilemă- aș avea careva avantaje dacă aș înființa un SRL sau PFA în România cu activitate de comercializare (de biscuiți importați deja din RM)- căci astfel aș avea calitate de comerciant autohton și nu de importator comerciant străin. Ce anume ma-ți sfătui?
Mulțumesc

Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:26, 23 Ianuarie 2019
Totul depinde de forma de comercializare aleasa.
Avem nevoie de + de detalii ale proiectului dvs.
Daca incercati numai sa evitati plata taxelor de import in UE, oricare ar fi proiectul dvs nu aveti nici o sansa.
Cu siguranta nu vreau sa evit taxele de import UE, (dar vreau sa stiu toate formele posibile de manifestare ale acestora).
Am un asortiment destul de mare de biscuiți-planific să deschid un magazin specializat. Plus-am găsit magazine alimentare din regiunea Iașului la care pot să comercializez produsul.
Prin ce anume depinde alegerea formei de comercializare?

Forma de comercializare este esentiala proiectului dvs de negot in Ro.
RM nu face parte din UE, Ro da.
Daca decideti sa comercializati en gros nu aveti nevoie de implantare in Ro, daca produsul dvs este de caliatate exceptionala tip Fauchon, Cheddar, pallets brettons, etc..., o implantare locala in Ro va fi necesara, etc... .
Intrarea produsului dvs in UE via Ro este mai simpla pt ca Ro are contracte de reciprocitate cu RM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa produse periculoase itm bastti bastti Buna Un magazin care comercializeaza antigel,solutie parbriz,lichid de frana,alcool etilic ,trebuie sa depuna o adresa la registratura ITM ? Unde gasesc un ... (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 si pt contr de distributie hajnyci hajnyci Buna ziua! Sa imi spuneti va rog daca Capitolul III din L 321/2009 se refera si la un contract de distribuite? Noi ca si producatori dam marfa pt distribuitor ... (vezi toată discuția)
Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)