avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Întreruperea abonamentului și ștergerea contului pe ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Întreruperea abonamentului și ștergerea contului pe un site web

Bună ziua!

Mi-am făcut abonament pe un site de dating și acum aș dori ca acel abonament să fie întrerupt și contul asociat să fie șters.

Căutând pe site-ul respectiv o modalitate de a întrerupe reînnoirea automată a abonamentului, am constat că nu există această posibilitate.
Așa că am trimis un mesaj prin intermediul unui formular de feedback exprimându-mi dorința de a întrerupe reînnoirea abonamentului și am întrebat ce trebuie făcut pentru asta.

Mi s-a răspuns că singura modalitate prin care este posibil acest lucru ar fi să trimit o scrisoare (!!!) către o firmă din Elveția. Tot în mesajul primit de la ei mi s-a spus că am fost informat de acest lucru în momentul în care mi-am făcut contul și am plătit abonamentul pentru o lună pe acest site. Recunosc că nu am citit termenii respectivi.

Problema e că mă irită lipsa de profesionalism. E limpede că firma care administrează site-ul a creat un mecanism prin care atrage utilizatorii să plătească un serviciu (jalnic) pentru ca apoi, după ce aceștia au picat în capcană, să le îngreuneze sau să le facă aproape imposibilă întreruperea abonamentului pentru a le lua banii din cont.

Ce este de făcut în această situație? Golesc contul și plata către acest site este blocată? Care pot fi consecințele? Sau nu-mi mai rămâne altceva de făcut decât să m-apuc de trimis scrisori în Elveția?

Vă mulțumesc pentru eventualele sfaturi!

Edit:
Am uitat să precizez și nu știu dacă are vreo relevanță: este vorba de un domeniu .ro
Acum am verificat și domeniul este înregistrat de o firmă din Cehia.

-----
Atașez și mesajul primit (bineînțeles am editat datele firmei respective):


Buna ziua,
toate abonamentele pot fi întrerupte în orice moment printr-o notificare scrisa, în termen de minim o (1) saptamâna înainte ca abonamentul sa fie prelungit automat.
Pentru a rezilia un abonament va rugam sa trimtieti o SCRISOARE ( scrisoarea poate fi scrisa si in limba romana si trimisa prin posta ) catre firma ************ Switzerland, scrisoare care sa contina datele dumneavoastra de client ( username sau adresa de email ) si dorinta de a rezilia abonamentul plus SEMNATURA. Toate aceste informatii au fost prezentate in momentul in care au fost acceptati termenii si conditiile siteului.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
aedentifier, utilizator

Alte discuții în legătură

Atenție mare la site-urile consacrate de dating, be2, academic ... Dorutz23 Dorutz23 Atenție mare la site-urile consacrate de dating, Be2, academic singles, singles50, care sunt pline de capcane! În primul rând, pentru a putea trimite ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat să plătesc abonament la un site pe care nu-l folosesc? GCucu GCucu În urmă cu un an am cumpărat un abonament de 3 luni la un site de dating. Am intrat de cel mult cinci ori în două luni după care nu am mai intrat. Am și ... (vezi toată discuția)