avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot fi obligat să plătesc abonament la un site pe ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot fi obligat să plătesc abonament la un site pe care nu-l folosesc?

În urmă cu un an am cumpărat un abonament de 3 luni la un site de dating. Am intrat de cel mult cinci ori în două luni după care nu am mai intrat. Am și uitat de acel site. După trei luni am primit notificări de genul ” X v-a vizitat profilul”, ”Y vă simpatizează”, etc, și din curiozitate am reintrat pe site. Acum, după încă trei luni primesc notificare de la site să plătesc abonamentul în continuare pentru că s-a prelungit automat, acceptând ”termenii și condiții”, deși eu nu mi-am exprimat dorința de a achiziționa serviciul în continuare. Pot fi obligat să plătesc acest acest abonament din moment ce eu nu mi-am exprimat explicit intenția de a continua folosirea serviciului respectiv și nu l-am mai folosit? Sunt amenințat de site că creanța reprezentând costul abonamentuluiva fi încredințată unei firme de recuperare . Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
GCucu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:57, 30 Octombrie 2018
Daca nu va trebuie, uitati de el.
dezabonati-va, e mai sigur. va poate costa maximum inca o luna de abonament. daca furnizorul tine mortis, poate sa faca ce v-a transmis.
Domnule Manea, asta am și făcut. Dar, iată, nu au uitat ei de mine și mă somează să le plătesc circa 245 lei pentru că mi-au prelungit abonamentul automat. În cazul în care nu plătesc, îmi comunică că vor angaja o firmă de recuperări pentru a mă executa. E corect? Legal, ce pot face?
Domnule Dimitriu, mulțumesc pentru timpul acordat. Am încercat și varianta asta, dar pentru a ma dezabona trebuie să intru pe site, Ca sa intru trebuie să platesc abonamentul. Sunt într-un cerc vicios, de care cei de la site se folosesc ca să mă constrângă să le dau niște bani. E corect?
nu sunteti intr-un cerc vicios, sunteti doar intr-o situatie care nu va convine si pe care n-o puteti controla. pe scurt, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. nu stiu daca e corect, dar cu buna probabilitate, e legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie site dating Crs31 Crs31 Buna, am obs ca in trecut sau confruntat si altii cu problema mea. Si anume: am facut un cont pe un site de datingm/matrimonial. Pt a beneficia de conversatii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in martie 2021 mi am facut cont pe un site de dating, ... Dereck09 Dereck09 Buna ziua! In martie 2021 mi am facut cont pe un site de dating, am platit o luna abonament premium si dupa aceasta luna au incercat sa mi sciata bani din cont ... (vezi toată discuția)
Întreruperea abonamentului și ștergerea contului pe un site web aedentifier aedentifier Bună ziua! Mi-am făcut abonament pe un site de dating și acum aș dori ca acel abonament să fie întrerupt și contul asociat să fie ... (vezi toată discuția)