avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare prin titlu executoriu contract de inchiriere
Discuție deschisă în Executare silită

Executare prin titlu executoriu contract de inchiriere

Situatia noastra este urmatoarea: Am inchiriat un utilaj catre o firma in ianuarie 2018. Contractul prevede plata lunara a chiriei pentru care am emis facturi lunar, dar nu s-au mai incasat banii din luna septembrie. Am somat pe debitoare, inclusiv prin recomandata cu continut declarat si confirmare de primire.
Din cate inteleg avem 2 posibilitati: ordonanta de plata sau executare directa folosind drept titlu executoriu contractul de inchriere.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Daca mergem sa declaram contractul la ANAF ca sa devina titlu executoriu putem fi sanctionati ca nu l-am depus in 30 de zile (s-au emis facturi prinse in contabilitatea firmei). Poate fi refuzata declararea contractului?
2. Presupunand ca obtinem inscrierea in 'registrul public', mai avem nevoie de somatii catre debitor inainte de inceperea procedurii de executare prin executor? Mentionez ca ne intereseaza deocamdata plata chiriei, nu returnarea bunului.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:20, 22 Ianuarie 2019
Deși riscați să primiți amendă, părerea mea este că ar trebui să înregistrați contractul la oraganul fiscal!
Dacă veți avea un titlu executoriu, nu mai aveți nevoie să parcurgeți procedura prealabilă de a-i notifica.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Sunteti companie sau persoana fizica? Ati spus situatia noastra este urmatoarea. Daca sunteti companie, nu aveti ce cauta la ANAF. Trebuie mers conform Cod Civil.

Mai mult, obligativitatea inregistrarii contractului de inchiriere la ANAF nu mai exista. A ramas doar obligativitatea declararii veniturilor.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu pentru recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale giocont giocont Va prezint urmatoarea situatie: - Casa de Pensii Judeteana a emis o Decizie pentru recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este procedura de recuperare a chiriei neplatite ... Ionescu Laura Ionescu Laura Buna ziua, care este procedura de recuperare a chiriei neplatite de chiras? Am am semnat un contract de inchiriere dar de 3 luni chiriasul (o companie) nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Somatie europeana de plata nyusziful nyusziful Buna seara. Care este instanta la care trebuie intordusa aceasta somatie europeana de plata? Mentionez ca noi suntem creditorul, cu sediul in Romania, ... (vezi toată discuția)