avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Urgent!! Ce poti face atunci cand angajatul te fura?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Urgent!! Ce poti face atunci cand angajatul te fura?

Buna ziua!
Am nevoie urgenta de ajutor, dar sa va detaliez un pic problema: acum ceva timp, am descoperit ca o angajata de la magazin nu-mi inregistreaza toate facturile in raportul de gestiune.Le pastra intr-o agenda si dupa ce-si scotea banii pe marfa, le arunca.Cand i-am spus, a inceput sa planga ca nu a facut-o intentionat, ca pur si simplu a uitat de ele, ca le-a pus acolo ca avea clienti in magazin si a uitat sa le faca nir. Sotul mai milos din fire, a zis sa-i oprim esalonat banii din salariu, ca are rate, ca plange,....etc. De cate ori cerea o zi libera, ii dadeam voie sa-si faca treaba, fara sa ii oprim ziua din salariu, nici macar nu o inregistram in conta ca zi de concediu.Sotul zicea ca sa fim omenosi, desi mie nu mi se parea corect, pentru ca era bine platita si avea progr. de 8h.Era mai bine platita decat mine care lucram la banca, cu un program de 11h.Dar nu aveam cu cine sa ma inteleg. Intr-o zi, angajata ne cere 3 zile libere, pe motivul ca are o nunta mai pe departe si vine marti la serviciu.I-am dat, dar de data asta am pus-o sa faca cerere de concediu.Miercuri, in cursul zilei, am anuntat-o ca joi facem inventar si surpriza: ii trimite sotului sms ca-i pare rau, dar joi dupa amiaza nu vine la serviciu, ca tb sa stea acasa cu copiii pe care ii are mama sa in plasament, ca mama ei pleaca undeva departe si nu arecu cine sa-i lase.O sun si o intreb ce inseamna dupa amiaza? De la ora 14, ea pleca acasa, in conditiile in care nu avea cine sa stea la vanzare a doua zi.Dar ce m-a enervat cel mai tare este ca ea nu cerea voie, ci anunta ca nu vine. Si i-am zis sa ramana acasa, ca mi se pare ca nu are chef de treaba, la care dansa a zis ca o sa vina cu o cerere, ca vrea sa o dam in somaj.Si eu zic : foarte bine , nu-i nimeni de neinlocuit, stai acasa!
Cand a sunat-o sotul dupa vreo ora ca sa vina sa ne lase cheile si tel de la mag. o scalda, ca ea nu a zis ca pleaca, dar m-a sustinut, fiind si el satul de mutrele ei.
Dupa vreo 3 zile descoperim cum fura gagica: punea preturi mult mai mari pe produse, dar in nir le receptiona bine, apoi au venit clienti ca ei luau pe datorie, dupa care am facut inventarul si avem o gaura de 120 de mil lei vechi.Si astazi apare tipa impreuna cu tac-su ca ea se intoarce la magazin, ca nu avem dreptul sa o dam afara, ca ea nu a furat nimic, ca nu este singura care are cheie de la magazinX-(, ca are si ea niste drepturi.Practic, ea ne acuza pe noi#-o. Intrebarea este: Cum putem scapa de aceasta capusa nerusinata si nerecunoscatoare, fara sa iesim sifonati?
Cel mai recent răspuns: Taciturnul , utilizator 09:42, 4 Martie 2013
Daca aveti martori/dovezi cu privire la fapta savarsita, puteti formula o plangere la Politie.
Si daca se ajunge la tribunal, oare avem castig de cauza, din moment ce noi am descoperit acele facturi neinregistrate in luna martie si nu am sesizat politiei, am preferat sa o iertam dc pune banii. Problema este ca sunt si furnizori implicati in povestea asta, care-i aduceau marfa pe persoana fizica, atunci cand eram plecati din localitate.Noi nu ne-am batut niciodata capul cu marfa la negru, am vrut sa fim cinstiti, dar iata ca avea domnisoara grija sa ne bage marfa la negru in magazin.
Buna,

sunt manager si m-am confruntat cu astfel de probleme. Este o obisnuinta a angajatului roman sa fure. Trebuie sa luati in calcul o pierdere standard in planul de afaceri de 20% din CA la infiintarea firmei, ca si furt al angajatilor.

Ce puteti face? In primul rand sa mutati firma intr-o alta tara unde legislatia nu este atat de proasta si lipsita de sens. Mai nou, dupa noul cod al muncii, daca angajatul te fura, nu poti sa-l dai afara imediat, mai trebuie sa il tii obligatoriu 20 de zile sa te mai fure in continuare. Se pare ca furtul este principalul atuu al acestei puteri.

Recomandarea legata de dosar penal este cel putin penibila, nu veti avea castig de cauza pe urmatoarele considerente
- procurorii nu analizeaza temeinic dosarele
- de cele mai multe ori nici nu se uita pe probe
- dureaza 2-3 ani
- procurorii si ITM iau in calcul nevinovatia angajatului si vinovatia angajatorului intotdeauna.

Asa ca, mai ganditi-va daca merita intradevar sa faceti afaceri in Romania!!!
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
International, utilizator
cel mai inteligent sa lucrez tu ca patron asa fac si eu eventul cu cineva din familie am fost furat si eu cu foarte multi bani dar nu poti sa faci nimic...ramai cu pagubaX-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(
Managerul trebuie sa fie de fapt si politist ! De ce nu solicita fiecare manager un salar de la Stat pentru ca Guvernantii sunt incapabili sa faca legi echitabile si corecte?

Alte discuții în legătură

Cum sa rezolv o problema cu un angajat prins ca fura atamax atamax Buna , cum sa procedez cu un salariat prins ca fura bani din magazin (am probe video), daca il dau afara nu mai pot recupera prejudiciul. Societatea este un ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un patron/angajat in caz de furt? valime valime Buna ziua, Am o intrebare pentru Dvs, legata de furtul intre patron si angajat. > Ce poate sa faca angajatul acuzat ca a furat si pus sa plateasca, fara ... (vezi toată discuția)
Bani furati de catre fostul angajat annabela annabela Buna dimineata. Fratele meu este director de vanzari la o firma. Unul dintre agenti a demisionat acum cateva saptamani si, ulterior lichidarii, s-a constatat ... (vezi toată discuția)