avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera legala

Buna ziua,
Un angajator doreste, cu acordul angajatilor, sa se lucreze pe 24 ianuarie si sa compenseze aceasta zi prin acordarea altei zi libere, in 30 aprilie.
Mentionez ca nu este o societate cu "foc continuu".
Din cate stiu eu, se poate lucre in zi de sarbatoare legala, dar se compenseaza cu zi libera intr-un interval de 30 zile sau cu plata cu spor de 100%. Au intervenit alte schimbari in legislatie? Poate face asta? si daca da, va rog sa-mi spuneti cadrul legal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 22 Ianuarie 2019
Nu are cum sa faca asa ceva .. legea este clara in aceast privinta : compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare zi legală de odihnă. And.d And.d Bună ziua comunitate. Angajatorul ne obligă să stăm acasă luni, 23 ianuarie în contul zilei legale de odihnă din 24 ianuarie. E legal așa ceva? ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale echivalare Powerfulpeople Powerfulpeople Obligarea angajatului sa echivaleze zilele libere legale cu zilele in care firma nu are activitate este legala? Sau in cazul in care zilele libere legale sunt ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - liberele lilianastefan lilianastefan Saratiatii care desfășoară activitatea la program de tura au dreptul la ore libere pentru sărbătorile legale, altele decât sâmbete si duminici (24 ... (vezi toată discuția)