avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Bună ziua! Sunt însărcinată în 2 luni(voi naște în august) și am o întrebare legata de concediul de creștere a copilului. Am lucrat din 06.2016 pana în 06.2018 și urmează sa reîncep munca în 02.2019(același loc de munca) . Se poate lua indemnizație? Am mai mult de un an lucrat în ultimii doi ani, dar am pauza de 8 luni.
Cel mai recent răspuns: mari26 , utilizator 10:43, 25 Ianuarie 2019
Beneficiati de indemnizatie, chiar daca aveti o pauza de 8 luni in care nu ati realizat venituri.
Am înțeles ca s-ar fi schimbat legea și este nevoie de 12 luni consecutive. Este adevărat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este adevarat ...

Art.4 din Normele de aplicare a OUG 111/2010
...
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;
b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.
(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).
(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu s-a aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.
Va multumesc mult pentru raspuns

Cornel Vasile a scris:

Nu este adevarat ...

Art.4 din Normele de aplicare a OUG 111/2010
...
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;
b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.
(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).
(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu s-a aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie 2017 pentru 12 lucrate neconsecutive Ioanna15 Ioanna15 Buna ziua, va rog ma puteti ajuta cu o informatie. Pot lua indemnizatie pentru 12 lucrate neconsecutiv in ultimii 2 ani dinaintea nasterii copilului ? Am 8 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Amatioae Elena Amatioae Elena Buna ziua!stiu ca pentru a primi indemnizatia trebuiesc 12 luni sin 24 lucrate nu neaparat consecutiv...in cazul in care ele sunt succesiv ...este adevarat ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil andreeeeea123 andreeeeea123 Buna seara, Cele 12 luni lucrate trebuie sa fie consecutive? Voi naste in feb 2017, iar din septembrie 2015 pana in sept 2016 am avut concediu fara ... (vezi toată discuția)